Funksjonshemmede idrettsutøvere får jobbhjelp

Forsikringsselskap tilrettelegger for satsing mot Paralympics.

FÅR UNIK JOBBMULIGHET: Gutta på det norske kjelkehockeylandslaget kan nå få en unik mulighet til å kombinere jobb og satsing mot Paralympics i Sotsji om to år. Her fra Vancouver i 2010, da de endte på bronseplass. Foto: Getty Images
FÅR UNIK JOBBMULIGHET: Gutta på det norske kjelkehockeylandslaget kan nå få en unik mulighet til å kombinere jobb og satsing mot Paralympics i Sotsji om to år. Her fra Vancouver i 2010, da de endte på bronseplass. Foto: Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var på et seminar i forbindelse med det pågående VM i kjelkehockey at fagkonsulent i Olympiatoppen og Paralympics-legende Cato Zahl Pedersen og konserndirektør i forsikringsselskapet If, Ivar Martinsen, begynte samtalene om et samarbeid.

If er allerede samarbeidspartner i Team Paralympics og VM i kjelkehockey, men Pedersen og Martinsen har nå planer om at forsikringsselskapet skal kunne legge til rette for å ansette funksjonshemmede i tida framover.

- Det er bare noen uker siden vi startet samtalene, men dette var en «wake-up-call» for oss. Vi ansetter rundt 150 mennesker i året, og jeg ser ingen grunn til at ikke flere av disse skal være funksjonshemmede, sier Martinsen til Dagbladet.

Tilrettelegging Konsernsjefen lover samtidig å legge til rette for at funksjonshemmede toppidrettsutøvere skal kunne få mulighet til å kombinere trening mot Paralympics og jobbing i If.

Den muligheten har nemlig de færreste av dem i dag.

Norge har et sted mellom 60 og 70 funksjonshemmede toppidrettsutøvere som har Paralympics som mål. De fleste av dem er i arbeid eller studier ved siden av idretten, men Cato Zahl Pedersen håper nå at de 10-15 av dem som til enhver tid står uten jobb skal kunne få en mulighet hos If - og at de der kan få et skreddersydd opplegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer