RYSTENDE: Det var ved denne videregående skolen i Dietrich i Idaho at ugjerningen skal ha funnet sted. Foto: google streetview
RYSTENDE: Det var ved denne videregående skolen i Dietrich i Idaho at ugjerningen skal ha funnet sted. Foto: google streetviewVis mer

Funksjonshemmet holdt ut armene for å få en klem. Skal ha blitt brutalt voldtatt med kleshenger

Rystende sak i amerikansk småby.

(Dagbladet): Da 18-åringen holdt ut armene for å få en klem, skal han ha blitt brutalt voldtatt av tre lagkamerater. Det kommer fram av en sak som er under opprulling i den lille byen Dietrich i Idaho, hvor påtalemyndighetene har tatt ut tiltale.

Offeret, som har psykiske lidelser og lærevansker, skal ha blitt voldtatt med en kleshenger. Det endte ifølge tiltalen opp med sykehusbesøk for offeret.

- Jeg skrek. Jeg hadde det ikke bra. Det var forvirrende og jeg følte meg forrådt. Det var forferdelig - en smerte jeg aldri har opplevd, sa det 18 år gamle offeret under en høring tidligere i år, ifølge MagicValley.com.

Gjerningspersonen som skal ha utført selve voldtekten omtales som lederen av gruppa. Han beskrives som en «stor og aggressiv mann». Han skal stadig ha havnet i problemer i ungdomstiden.

Det er uvisst om noen av fotballklubbens trenere var til stede i garderoben da det påståtte angrepet skjedde.

Tre tiltalt Hendelsen skal ha funnet sted i oktober i fjor, og etter flere måneder med etterforskning har tre personer blitt tiltalt for ugjerningen. To av dem er i voksen alder, og risikerer livstid i fengsel, skriver Washington Post. Den ene tiltalte er bare 16 år gammel.

Offerets familie har saksøkt den videregående skolen for 10 millioner dollar (83 millioner norske kroner) etter episoden.

Ifølge søksmålet var ikke angrepet en engangshendelse på skolen. I stedet skal det føye seg inn i rekken av rasistisk mishandling utført av hvite studenter mot offeret, som er svart.

Offeret skal ha blitt kalt rasistiske navn som «Kool-Aid», «kyllingspiser», «vannmelon» og «n-ordet», står det i søksmålet. Det skal også ha blitt tatt nakenbilder av ham i garderoben. I tillegg skal offeret ved en annen anledning ha blitt tvunget til å synge en rasistisk sang.

Lot det skje Trenerne skal ikke ha gjort noe for å stoppe jevnlig misbruk av offeret, står det i søksmålet. Det hevdes også at trenere oppmuntret lagkameratene til å slåss med gutten, og at de lot en mye større gutt slå ham bevisstløs ved en anledning.

Rettssaken mot en av de tre tiltalte skal etter planen finne sted i september. Den av de tiltalte som skal ha vært mest aktiv har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Dietrich High School ville ikke uttale seg til Washington Post i denne saken. Det vil heller ikke de tiltaltes advokater.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.