Funnet død etter alvorlig tiltale

Den tidligere landslagssjefen John Geddert tok sitt eget liv.

DØD. John Geddert tok sitt eget liv. Foto: Kathy Willens/NTB
DØD. John Geddert tok sitt eget liv. Foto: Kathy Willens/NTB Vis mer
Publisert

Fredag kom meldingen om at påtalemyndigheten i Michigan har tatt ut tiltale mot USAs tidligere landslagssjef i kvinneturn, John Geddert. Tiltalen gjelder blant annet seksuelle overgrep.

Dette er resultat av etterforskningen av overgrepsdømte Larry Nassar.

Noen timer etterpå ble Geddert funnet død, melder nyhetsbyrået AP. Han skal ha tatt sitt eget liv.

Det bekrefter statsadvokaten i Michigan, Dana Nessel.

- Mitt kontor har fått melding om at John Gedderts lik ble funnet i ettermiddag og at han har tatt livet sitt. Dette er en tragisk slutt på en tragisk sak for alle involverte, sa Nessel i en uttalelse.

Det er en rekke tiltalepunkter mot Geddert. 63-åringen var sjef for det amerikanske kvinnelaget i turn under London-OL i 2012, og da var Larry Nassar landslagslege. Nassar soner nå en lang fengselsstraff for seksuelle overgrep mot over 150 personer. Han ble dømt i 2018.

Under rettssaken til Nassar hevdet et av ofrene at Geddert var klar over overgrepene som Nassar hadde utført mot henne. Geddert selv har hevdet at han ikke hadde kunnskap om forholdene som Nassar er dømt for.

Geddert ble tiltalt på 24 punkter for blant annet seksuelle overgrep og menneskehandel. Han ble også tiltalt for å ha løyet i avhør.

Geddert samarbeidet med Nasser i mange år. Legen behandlet blant annet turnere på Gedderts treningssenter i Lansing i Michigan.

Ut over tiltalen om seksuelle overgrep, var Geddert tiltalt for å ha drevet turnerne så hardt at det resulterte i spiseforstyrrelser, selvskading og selvmordsforsøk. Han skal ved fysisk og psykisk vold ha tvunget dem til å trene og konkurrere selv når de var skadd.

John Geddert sluttet som landslagssjef i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer