Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Funnet skyldig i uaktsomt drap

«Blade Runner» fikk dommen i dag.

(Dagbladet): I går ble Oscar Pistorius (27) frifunnet for overlagt og forsettlig drap.

I dag ble han funnet skyldig i uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

- Bevismaterialet lagt fram for retten viser at han handlet uaksomt, sier dommer Thokozile Masipa.

- Uaktsomt Pistorius ble altså frikjent for de mest alvorlige anklagene. Dommeren påpekte at de ikke festet full lit til Pistorius' forklaring, men legger likevel dette til grunn:

- Basert på hans tro og oppførsel, kan vi ikke si at han forutså at den døde eller noen andre for den sak skyld ville bli drept da han skjøt mot toalettdøra, sier dommeren.

Ifølge CNN kommer ikke straffeutmålingen til å bli opplest i dag.

- Så denne komme Pistorius var oppløst i tårer da han i går ble frifunnet for overlagt og forsettlig drap. I dag forholdt han seg kald da dommeren erklærte han skyldig i uaktsomt drap.

- Han sitter, tar seg til ansiktet, og lener seg litt framover. Ikke mye følelser i retten. Vi visste at denne dommen kom, skriver BBC-journalist Andrew Harding på Twitter.

Frikjent på to punkter Dommeren startet domsopplesningen med å ta for seg tiltalen for to episoder med ulovlig våpenbruk, og for ulovlig besittelse av ammunisjon.

Pistorius ble firkjent for episoden der han skal ha avfyrt et skudd gjennom soltaket på en bil, og dømt skyldig for en episode der han avfyrte et skudd på en restaurant.

Pistorius ble også frikjent for tiltalen om ulovlig oppbevaring av ammunisjon.

KJÆRESTER: Oscar Pistorius og drepte Reeva Steenkamp var kjærester. Foto: EPA/FRENNIE SHIVAMBU
KJÆRESTER: Oscar Pistorius og drepte Reeva Steenkamp var kjærester. Foto: EPA/FRENNIE SHIVAMBU Vis mer

Dagbladet kommer tilbake med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling