Furebotn med stygg forsvarsblemme da Sandnes Ulf tapte

Rotet det til mot Aalesund.

(Dagbladet): Sandnes Ulf - Aalesund 0-1 (0-0)

Henrik Furebotn gjorde en merkelig manøver etter 52 minutter i kampen mot Aalesund. Etter å ha snappet opp ballen på tjue meter valgte han å vende seg mot eget mål i jakt på pasningsalternativer.

Furebotn klundret det helt til for seg selv i det han stormet mot eget (!) mål, og sendte ballen til Aaleunds Tremaine Stewart via beina til en forvirret Aksel Berget Skjølsvik. Stewart var iskald alene med keeper, og vippet ballen elegant i buret.

- Jeg følte jeg hadde bra kontroll, men så vil Aksel kline ballen av gårde. Vi misforstår hverandre litt, for jeg ville jo beholde ballen, og så spretter ballen litt som gjør at Aalesund-spilleren får rett i beina sine og scorer, forklarte Furebotn til Sandnesposten.

Stewarts mål var Aalesunds eneste sjanse i løpet av kampen. Før sesongen snakket trener Asle Andersen om at klubben måtte  luke bort personlige feil. Mandag kveld var det nettopp det som kostet laget poeng.

- Det er utrolig surt at Aalesund vinner når de skaper én eneste målsjanse, og det er enda surere at det er vi som gir dem den, oppsummerte Andersen til avisa.

Sjansefattig kamp Før målet hadde Sandnes Ulf mesteparten av spillet på eget gress. Det var en sjansefattig kamp som var preget av en dårlig gressmatte på Sandnes Stadion, og to lag som ikke turte å sende mange fram i angrep.

Sandnes Ulf fikk den største sjansen før hvilen da Steinthór Thorsteinsson avsluttet fra 25 meter etter et innøvd frisparktrekk. Sten Grytebust måtte strekke seg etter ballen, og fikk fislet den til corner.

Snytt for straffe?
Sandnes Ulf satte i gang et skikkelig press etter AaFK-målet. Etter 62-minutter trodde hele Sandnes Stadion at laget fikk belønningen da Steinthór Thorsteinsson falt i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommer Tore Hansen valgte å ikke blåse.

 MATCHVINNER:  Alesunds Tremaine Stewart takket for gavepakken fra Furebotn og sikret tre poeng til Aalesund.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
MATCHVINNER: Alesunds Tremaine Stewart takket for gavepakken fra Furebotn og sikret tre poeng til Aalesund. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Reprisen viste at det var kontakt, og Aalesund var heldige som ikke fikk straffe imot. Mange dommere ville ha pekt mot krittmerket.

Stort press
Blåtrøyene fortsatte å storme i angrep. Marius Helle hadde en kjempesjanse etter 69 minutter. En lang ball endte på bakre stolpe hos Helle, som plutselig var helt alene. Han rappet til i nærmeste hjørnet. Ballen suste på feil side av nettveggen for blåtrøyene.

Da 85 minutter var spilt kunne Furebotn ha gjort opp for tabben tidligere i kampen. Et innlegg fra Marius Helle ender opp på hodet til Ricketts, som vant duellen med  Aalesund-keeper Grytebust.  Furebotn stormet mot den løse ballen, men nådde aldri fram før Aalesund fikk klarert ballen bort fra streken.

Og etter det greide ikke Sandnes Ulf å produsere flere store sjanser. Kampen ebbet ut til borteseier for Aaleund, som har fått en pangstart med seks poeng på to kamper under Jan Jönssons ledelse.

Debut En spiller det har blitt snakket mye om i Aalesundleiren før seriestart er Abderrazak Hamdallah. Han er klubbens dyreste signering gjennom tidene. Mandag fikk han sin debut da han ble byttet inn for en tam Michael Barrantes midtveis i den andre omgangen.  Det ble ingen stor debut for Hamdallah, men det blir fort glemt.

For Aalesund fikk tre poeng på en dårlig dag.

Og står med to strake tre-poengere.