Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Furuseth gir opp VM

KITZBØHEL (Dagbladet): Slalåm-veteran Ole Kristian Furuseth har gitt opp håpet om VM-billett. Han regner med å kjøre europacup-renn mens verdenseliten kjemper om slalåm-gull i Vail.

- Jeg tror det blir umulig å komme til VM, sier Furuseth til Dagbladet.

Søndag er det slalåm-renn i Kitzbühel. Det er Ole Kristians siste mulighet til å vise at han er god nok for en plass på det norske slalåmlaget i Vail.

- Jeg må på pallen - og aller helst vinne - for å bli tatt ut. Og det har jeg ikke noe tro på i øyeblikket. Presterer jeg dårligere enn det og likevel kommer til VM, vil det være urettferdig mot resten av laget. Alle de andre har jo kommet på pallen i slalåm denne sesongen, sier Furuseth.

Trenger reserve

«De andre» er Finn Christian Jagge, Tom Stiansen, Hans Petter Buraas, Kjetil Aamodt og Lasse Kjus. Stiansen har som regjerende verdensmester friplass i VM.

Men selv med utvidet kvote er det sannsynligvis ikke plass til en med sølv fra forrige OL. Der ligger lista for verdens beste slalåmlag.

Landslagssjef Martin Osswald deler ut VM-billettene søndag kveld, og han er ikke like pessimistisk på Furuseths vegne.

- Det er jeg som tar ut VM-laget. Ole Kristian må konsentrere seg om å stå fort på ski, sier Osswald til Dagbladet.

I dag skal han si det samme til Furuseth under fire øyne.

Siste VM-øvelse

Og «Ossi» har mange hensyn å ta. For VM er langt og tøft, særlig for Kjus og Aamodt som vil forsyne seg av hele Vail-menyen. Og slalåm er den aller siste øvelsen på VM-programmet.

Derfor kan landslagssjefen gi Amerika-billett til Ole Kristian Furuseth - uansett hva han presterer søndag - og vente med selve slalåmlaget til alvoret nærmer seg. Samtidig må han tenke på løpernes trygghet; de ønsker tidlig svar på hvilke grener de skal kjøre i Vail.

- Det kan være aktuelt å gi Ole Kristian plass istedenfor Lasse eller Kjetil, innrømmer Osswald.

For han vet hva Furuseth kan prestere i mesterskap, selv om resultatene på forhånd viser noe annet. OL i Nagano (sølv) og VM i Sestriere (fjerdeplass) viser akkurat det.

- Bli hjemme

Men det er slalåmtrener Filip Gartner dypt uenig i.

- Slike overraskelser kan komme to ganger, men ikke den tredje. Hvis Ole Kristian ikke kommer på pallen i Kitzbühel, bør han bli hjemme. Så kan han heller innkalt hvis noen blir skadet. Det ville være psykologisk feil overfor de andre å ta ut en som ikke har gode nok resultater, sier Gartner til Dagbladet.

Og avslører at alpinledelsen kan trenge en solid prat på bakrommet før VM-laget tas ut.

Verste sesong

Vail-tur eller ikke; denne sesongen har vært alt annet enn oppløftende for Ole Kristian Furuseth. For ti år siden slo han igjennom for fullt og la grunnlaget for det norske alpineventyret.

Han har vunnet åtte verdenscuprenn, vært på pallen 27 ganger, og har 81 plasseringer blant de ti beste. Han har én VM- og én OL-medalje.

Men denne vinteren har han bare kommet til mål i to av seks renn. Aldri blant de 15 beste.

- Dette er min dårligste sesong noensinne. Jeg har skuffet meg sjøl og alle de som har jobbet for meg, innrømmer Ole Kristian.

Og trener Filip Gartner skriver ut denne diagnosen:

- Ole Kristian er for sosial. Han tenker for mye på de andre. Hadde han vært mer egoistisk, hadde han vært verdens beste alpinist de siste ti åra, sier Gartner.

- Jeg har innsett at jeg ikke kommer til VM, og akkurat nå er jeg egentlig en glad gutt, sier Ole Kristian Furuseth.
- Men jeg blir litt sur når de andre gutta drar over til Vail.
«Jeg blir litt sur når de andre gutta drar over til Vail.»Ole Kristian FurusethI ØSTERRIKE

BLIR HJEMME:<i/> Sølvvinneren fra Nagano fra gitt opp Vail-turen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling