Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Furuseth, Njøs og hoppere til OL

Både Ole Kristian Furuseth og Grunde Njøs kommer til OL i Salt Lake City, selv om de ikke er formelt kvalifisert. Hopperne reiser også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Furuseth har tidligere vist at han har en egen evne til å komme i form til store mesterskap, og har vist stigende form i det siste, er toppidrettssjef Bjørge Stensbøls begrunnelse for uttaket av sølvvinneren fra Nagano i 1998.

Når det gjelder uttaket av Njøs, er begrunnelsen ikke så mye hans egen form, som hans mulighet til å få andre i form - og da spesielt gullkandidat Ådne Søndrål.

- Derfor har Grunde fått klar beskjed om at hans viktigste arbeidsoppgave under lekene blir å gi Ådne pes på trening. At han likevel får gå 500 og 1000 meter, skyldes utelukkende at Grundes deltakelse ikke går på bekostning av noen andre norske OL-deltakere, er meldingen fra Stensbøl.

Det ble også tatt ut fire hoppere: Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal og Lars Bystøl. Det er en mindre enn det landslagssjef Ken Roar Elverum innstilte tidligere søndag. Han hadde også innstilt Olav Magne Dønnem, men han kommer altså ikke med.

I tillegg fikk Ingeborg Helen Marken og en firerbob OL-billett søndag, som de aller siste.

  • Den norske troppen vil dermed telle 81 aktive i tillegg til 92 ledere.
FIKK BILLETT: Tommy Ingebrigtsen får sjansen i OL likevel.
Hele Norges coronakart