Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krise for det danske landslaget

Futsal-spillere og amatører skal representere Danmark: - Pinlig

Flere lands fotballforbund vil i kommende år få problemer med å inngå avtaler med sine stjernespillere, spår danskenes fotballpresident Jesper Møller.

KONFLIKT: Hverken Åge Hareide eller de største danske stjernene møter Slovakia. Foto: NTB scanpix / Svein Ove Ekornesvåg
KONFLIKT: Hverken Åge Hareide eller de største danske stjernene møter Slovakia. Foto: NTB scanpix / Svein Ove Ekornesvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske fotballforbundet (DBU) er i konflikt med spillerforeningen om en ny avtale, men danskenes fotballpresident Jesper Møller sier han hører om samme problemstilling når han snakker med andre lands forbund.

- Mange sier at verden ler av Danmark. Nei, de ler ikke, de er bekymret, sier Møller til Ritzau.

- Mange av mine kollegaer i Det europeiske fotballforbund (UEFA) er bekymret for at det er deres tur neste gang.

- Ikke noe problem

Konflikten bunner blant annet i forbundenes muligheter til å utnytte kommersielle rettigheter, og bruke landslagsspillere i kommersielt øyemed, da mange spillere har egne sponsoravtaler.

Den manglene avtalen fører til at Danmark stiller med spillere fra første- andredivisjon i privatlandskampen mot Slovakia onsdag. Dette for å unngå sanksjoner fra UEFA. Det samme kan skje når Danmark spiller borte mot Wales i Nations League søndag.

Futsals-spillere er også inkludert i den danske troppen, som blir beskrevet som et «kjedelig og pinlig stykke av dansk fotballhistorie» av Ekstra Bladet. Laget skal ledes av John «Faxe» Jensen i Åge Hareides fravær.

- Jeg er veldig glad for at John blir med. Han gjør det for å sikre at Danmark vil ha et fotballandslag i framtiden. De 23 spillerne har den samme holdningen. Jeg vet godt at det er mange frustrerte fotballfans i Danmark, men rett den mot fotballforbundet og meg, ikke mot spillerne som går ut på banen i morgen. Det har de ikke fortjent, sier elitesjef i DBU, Kim Hallberg, til avisa.

Norske landslagsspillere sier til NTB at dette ikke er et problem for det norske laget eller forbundet nå.

- Absolutt ikke. Vi har jo fikset dette for de kommende årene. Så det er ikke noe problem, sier Sander Berge om avtalen mellom spillerne og forbundet.

- Gir oss ingenting

Slovakias landslagstrener Jan Kozak regner ikke med å få noe utbytte av landskampen mot Danmark, som stiller uten alle sine stjerner.

- Hva er meningen med at de kommer hit? Vi de få bøter eller problemer med UEFA? Og når vil det normale landslaget spille igjen? spurte Slovakias landslagstrener Jan Kozak tirsdag.

Spørsmålene var mange da Slovakia holdt pressekonferanse før onsdagens kamp mot et sterkt svekket Danmark.

- Kampen gir oss ingenting, men vi blir nødt til å spille. Hadde vi visst om dette tidligere kunne vi forberedt oss mer til neste kamp. Det er en merkelig situasjon, sier Kozak.

Selv om Slovakia ikke får den forberedelsen de så for seg før søndagens Nations League-kamp mot Ukraina søndag, ønsker Kozak å se flere spillere etter tre måneder uten landskamp.

- Jeg tar ikke hensyn til det danske laget, vi må kun konsentrere oss om oss selv. Vi så fram til å møte et sterkt dansk lag, som var med i VM. Også fansen vår så fram til det.

(NTB/Dagbladet)

Hele Norges coronakart