GODT HUMØR: Det sto ikke på humøret hos Mikaela Laurén da Dagbladet traff henne i foajeen på vei ut søndag ettermiddag. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
GODT HUMØR: Det sto ikke på humøret hos Mikaela Laurén da Dagbladet traff henne i foajeen på vei ut søndag ettermiddag. Foto: John T.Pedersen / DagbladetVis mer

Brækhus mot Laurén

- Fy F....! Jeg kommer aldri til å tilgi meg selv

Mikaela Laurén mener hun hadde taket på Brækhus før smellen.

MELSOMVIK (Dagbladet): - Fy F..., jeg kommer ikke til å tilgi meg selv for at jeg lot denne sjansen gå fra meg. Jeg følte at jeg var fullt på høyde med henne. Jeg skaffet henne trøbbel, sier Mikaela Laurén til Dagbladet dagen etter kampen mot Cecilia Brækhus.

Hun sier:

- At jeg kunne gå på den smellen vil jeg ikke glemme på en stund. For jeg følte virkelig at jeg hadde taket på Cecilia før det. Vi var så fornøyde i ringhjørnet mellom de første rundene. Hun var slett ikke uslåelig, forteller Laurén til Dagbladet.

STERKE MINNER: Bildet av en ti år yngre Cecilia Brækhus vekker sterke minner hos den norske bokseren. Da begynte karrieren til Brækhus for alvor, med kontrakt i tyske Sauerland management. Det har vært ti beinharde år, forteller Brækhus dagen etter at hun nok en gang forsvarte de fem VM-titlene sine mot svenske Mikaela Lauren. SYNC: CECILIA BRÆKHUS... Vis mer

Det var en høyre-venstre kombinasjon som sendte Laurén som en sekk i canvasen i den sjette runden.

At dommeren lot kampen gå videre, kan man spørre seg.

Det var en vaklende, men modig Laurén som forsøkte å fortsette. Men hun var i realiteten ferdig etter at hun deiset i gulvet første gang. Beina var ikke med henne lenger.

Cecilia Brækhus ga Mikaela Laurén stor honnør etter kampen.

- Sjokkert

- At hun reiste seg etter at jeg traff så solid med en høyre etterfulgt av en venstre, sjokkerte meg nesten. Hun har et fighterhjerte av gull. En løve, sa Brækhus.

- Ja, da var jeg egentlig ferdig. Det er så ergerlig. Jeg greide ikke å holde fokus etter at det skjedde, forteller en smilende, fattet, men egentlig ganske fornøyd Mikaela Laurén til Dagbladet.

Hun er tilfreds med at hun maktet å gi Cecilia Brækhus så god kamp som hun gjorde.

I natt fortalte Cecilia Brækhus om den uventede taktikken hun og trener Jonathon Banks hadde planlagt og prentet inn.

NY TAKTIKK: Cecilia Brækhus har det med alltid å komme med noe nytt. Denne gang var det en høyre-venstre kombinasjon. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NY TAKTIKK: Cecilia Brækhus har det med alltid å komme med noe nytt. Denne gang var det en høyre-venstre kombinasjon. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Allerede på den såkalte public workouten i Tønsberg onsdag kunne man se at noe var i gjære.

Da Banks overtok treneransvaret for Brækhus la han gradvis om stilen hennes til en utpreget sidestilt posisjon med venstre foten tverrstilt.

Slik bokset hun både mot Klara Svensson og mot argentinske Erica Farias. I tillegg møtte hun Farias med en høyre uppercut som viste seg å være suksessfull.

Dristig variant

Lørdag kveld kom Banks med et nytt kort ut av ermet.

En høyre-venstre kombinasjon.

En dristig variant. Men den var vellykket og satte Laurén ut av spill.

Saken fortsetter under bildet.

Laurén brukte den korte tiden i Tønsberg til å studere at det var en stilforandring på gang.

Hun bekreftet det overfor Dagbladet etter at Brækhus hadde vist seg fram.

- Jeg ser at hun ikke er så sidestilt, sa hun til Dagbladet.

Brækhus slo på paddene på hendene til Banks i kjelleren på kjøpesenteret Farmanstredet. Men hun viste selvfølgelig ikke fram slagplanen.

Den som skulle sende Laurén hjem til Sverige med et nytt tap for den norske boksedronninga.

- Jeg har bare tapt på teknisk knockout to ganger i min karriere. At begge er mot Cecilia Brækhus er veldig ergerlig. Men også er det et bevis på at jeg har møtt verdens desidert beste bokser.

Trykket på en knapp

Laurén skryter videre:

- Da jeg hadde fått inn en solid treffer, da så det bare ut som jeg trykket på en ny knapp hos henne. Hun kom tilbake med ny kraft. Det er veldig imponerende, sier Laurén i foajeen på Oslofjord Convention Center på vei ut mot nye eventyr.

IKKE VENNER: Cecilia Brækhus og Mikaela Lauren møtte pressen etter Oslofjord fight night hvor Brækhus forsvarte alle beltene sine. Det har vært mye dramatikk mellom de to i forkant av kampen - Vi kommer aldri til å bli bestevenner, sier Lauren. Video: NTB Scanpix Vis mer

For den 41-årige svensken har langt fra tenkt å gi seg.

- Jeg kan jo ikke det. Jeg mener jeg bokset mitt livs match. Jeg har vel egentlig aldri vært bedre. Nå går jeg for å ta igjen mesterbeltet i min egen vektklasse, smiler den sympatiske svenske bokseren.

Lørdag bokset hun i weltervekt og måtte gå ned noen kilo.

- Det er selvfølgelig en fordel for meg å bokse i den klassen der jeg hører hjemme, som er super weltervekt, noen kilo over, sier hun.

Hun avslutter:

- Jeg skal bli mester igjen. Dette som skjedde i går kveld har bare gjort meg mer sulten. Jeg har bevist for meg selv at jeg fortsatt kan ta steg.

RESPEKT: Cecilia Brækhus (t.v.) og Mikaela Laurén viste hverandre dyp respekt etter kampen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RESPEKT: Cecilia Brækhus (t.v.) og Mikaela Laurén viste hverandre dyp respekt etter kampen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer