Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fy faen, dere prøver dere

Bjørn Helge lar seg ikke lure til å snakke om Duff igjen.

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 2-1.

For en gangs skyld var det lillebror i Riise-familien som fikk en turbulent oppladning til en landskamp.
 
Bjørn Helge Riises uttalelser til Avisenes Nyhetsbyrå forrige fredag - der han begrunnet hvorfor han var en bedre spiller enn lagkamerat Damien Duff i Fulham - fant selvsagt veien til engelske medier.
 
Og plutselig risikerte Riise ifølge engelske medier å bli straffet av egen klubb - men tirsdag fortalte midtbanespilleren at han har skværet opp med Duff og manager Roy Hodgson.
 
Nesten taus
Men i likhet med storebror John Arne, har han en evne til å presterte på et høyt nivå selv når det stormer litt.
 
Om Fulham-manager Roy Hodgson så Riises 1. omgang - som Drillo karakteriserte som «ypperste klasse» - svekket han i hvert fall ikke sjansene sine til å få Premier League-debuten mot Everton i helga.
 
Og kanskje på bekostning av Damien Duff ...
 
- Hvordan blir det å komme tilbake til Fulham etter alt oppstyret?
 
- Ingen problemer. Jeg har snakket med alle sammen - no problem, insisterer Riise overfor Dagbladet.
 
- Hva sa Duff til deg?
 
- Vi har en god tone. Det vi snakket om blir mellom oss.
 
- Var han forbannet?
 
- Nei.
 
- Men det du gjorde i dag hadde han vel ikke klart?
 
- Ingen kommentar. Fy faen, dere prøver dere. Ikke rart jeg får problemer, sier Riise med et bredt glis. 
 
Ble slitne
Etter en god 1. omgang gikk Fulham-proffen litt tom mot slutten av 2. omgang, slik mange av lagkameratene gjorde det. I den perioden fikk Makedonia sin redusering, og med litt uflaks kunne Norge rotet vekk seieren på slutten.
 
Men det holdt til 2-1-seier, og en liten revansj etter den begredelige kampen mot Island sist.
 
- Følte du at dere fikk rettet opp litt av inntrykket?
 
- I 69 minutter. I resten av kampen blei vi slitne. Vi fikk beskjed om å gi bånn gass, og vise at vi ville vinne, og det gjorde vi. 1. omgang var veldig bra, og så blir vi slitne. Det ble veldig mye løping, og da blir det tungt til tider, sier Riise.
 
- Betyr det egentlig noe å bli nummer to i gruppa?
 
- Det betyr veldig mye, det viser at vi er på god vei. Vi har spilt uavgjort i to kamper mot Island, som vi burde klart å vinne. Alt i alt er det ikke godt nok, vi kommer ikke videre. Det er irriterende. Vi har spilt noen bra kamper, og så har vi vært «skit» i den neste. Vi må bli mer stabile, sier Riise til Dagbladet. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling