Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fy faen, det er flaks at Petter ikke drepte noen

Storebror Henning Solberg om villmannsferden gjennom to vingårder.

(Dagbladet): Storebror Henning Solberg fikk seg en alvorlig støkk da han lørdag morgen så Petter Solberg miste kontrollen over bilen i Rally Frankrike-Alsace.

Ford-føreren braste gjennom to vingårder før han kolliderte med ei strømmast, som ramlet ned. Den franske landsbyen skal ha mistet strømmen etterpå.

Henning Solberg er langt mer opptatt av at ingen mennesker ble skadet.

HELDIG: Petter Solberg hadde tilsynelatende null oversikt da han kjørte over veien og inn i vingård nummer to. Innfelt i de røde ringene står tilskuere.
HELDIG: Petter Solberg hadde tilsynelatende null oversikt da han kjørte over veien og inn i vingård nummer to. Innfelt i de røde ringene står tilskuere. Vis mer

- Fy faen, Petter holdt på å drepe flere stykker. Han må ha mistet bremsene, for han går bare over veien videre. Det er så flaks at det går bra. Det er jo en som holder på å få masta i hodet også, sier han til Dagbladet.

- Hvordan reagerte du da du så dette første gang?

- Jeg var mer redd for folkene enn for ham. Det var ingen farlig utkjøring, den var ikke spektakulær. Det verste var folka som sto rundt. De kunne umulig se at han kom ut av vingården der. Han traff akkurat mellom der hvor det ikke sto folk. Liv kunne gått tapt, sier Henning Solberg.

OPPGITT: Slik så Ford-bilen til Petter Solberg ut etter sammenstøtet med strømmasta. Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
OPPGITT: Slik så Ford-bilen til Petter Solberg ut etter sammenstøtet med strømmasta. Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN Vis mer

Petter Solberg føler imidlertid at også han har hatt flaks, som ikke fikk strømmasta over bilen.

- Vi hadde bare flaks da stolpen ikke traff bilen. Vi snakker om enormt med spenning i en slik stolpe, og det kunne ha gått virkelig galt. Det gnistret over hele vingården. Eneste positive er at TV-selskapene fikk spektakulære bilder, sier han til NTB.

Uhellet ødela rallyet for Petter Solberg, som kjempet om en pallplass da han kjørte ut i vingården. Det blir ikke mer kjøring på ham i dag, og det er ytterst tvilsomt om han stiller til start i morgen.

- Jeg er så langt bak teten nå at det neppe er hensiktsmessig. Synd er det, for endelig fungerte bilen 100 prosent, sier Solberg.