- Fy fan, for en keeper

KIL-treneren trodde ikke det han så av Odd-reserve Andreas Lie.

STORSPILTE: Odd-keeper Andreas Lie sto som en vegg da Kongsvinger satte inn presset utover i andreomgangen i Skien.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
STORSPILTE: Odd-keeper Andreas Lie sto som en vegg da Kongsvinger satte inn presset utover i andreomgangen i Skien. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Odd Grenland - Kongsvinger 0-0.

Peter Kovacs håpet han kunne si farvel til Odd-fansen med en scoring eller to mot Kongsvinger i ettermiddag, men i hans siste kamp før overgangen til Lierse var det ingen som klarte å finne den berømte veien til nettmaskene.

Takket være en tafatt førsteomgang av begge lag, og en strålende andreomgang av Odd-keeper Andreas Lie endte det målløst i Skien, til tross for at sjansene etter hvert ble tallrike etter pause.

Lie vartet opp med et par nær uforklarlige redninger, selv om KIL til tider gjorde det lett for ham ved å sette ballene rett på.

- Det er helt utrolig, jeg har aldri vært med på noe liknende. Fy fan, for en keeper. De skal klemme ham og takke ham for at det ble poeng på dem i dag, sier KIL-trener Tony Gustavson til TV 2 etter kampen.

Og det gjør Odd og trener Dag-Eilev Fagermo.

- Det er strålende keeperspill som gjør at det blir ett poeng. Det er moro, det er betryggende det han gjør når Arason er ute, sier Fagermo.

Sjansefattig
Førsteomgang i Skien var rett og slett svak, og det gjorde seg utslag i sjansefattige 45 minutter.

- Vi leder vel sjansestatistikken med vår ene, oppsummerte KIL-assistent Øyvind Aune overfor TV 2 i pausen, og da tenkte han trolig på Olav Tuelo Johannesens heading knappe ti minutter før pause.

Spissen sto helt alene bak i feltet da innlegget kom fra venstre, men til tross for veldig god tid til å sikte klarte ikke Johannesen å presse ballen under tverrliggeren.

Nesten Bentley
Begge lag hadde mye å rette på før andreomgangen, og publikum på Skagerak Arena fikk se flere situasjoner foran mål etter hvilen.

Odd Grenland burde tatt ledelsen etter ni minutter.

Innlegget fra Magnus Myklebust gled som en ål gjennom KIL-feltet, men Bentley ble så forfjamset da han fikk ballen i føttene like foran mål at han ikke klarte å få til en skikkelig avslutning.

NÆR SCORING: Odds Magnus Lekven (t.v) i duell med Kjell Rune Sellin. Sellin hadde en av de store sjansene i kampen.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
NÆR SCORING: Odds Magnus Lekven (t.v) i duell med Kjell Rune Sellin. Sellin hadde en av de store sjansene i kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Det klarte heller ikke Kjell Rune Sellin da målet åpnet seg for ham noen minutter senere.

Strålende Lie
Målvakt Andreas Lie styrtet ut og stoppet Adem Güven på seksten meter, men hadde flaks da Sellin ikke klarte å presse returen etter inngripenen under tverrliggeren for åpent bur.

Og Lie skulle vise seg fram igjen ikke like etter.

Først reddet han Carl-Erik Torps vridde skudd mot krysset, før han på den påfølgende corneren vartet opp med en dobbeltredning det luktet svidd av.

Mame Niangs knallharde heading fikk han kanskje rett på seg, men da Bobby Friberg Da Cruz styrte returen ned i høyre hjørne, måtte Lie slenge seg i full lengde for å hindre baklengs.

Målvakt Lie sto også i veien da kampens siste mulighet endte uten resultat.

Niang kom igjen til avslutning etter et langt innkast fra Kim Holmen, men igjen var 22-årige Lie som en vegg.

Dermed endte det målløst i Skien, noe Odd skal være mest fornøyd med.

PS! Kampen mot Kongsvinger var Tommy Svindal Larsens nummer 300 i norsk toppserie.