Fy Sørensen!

NIIGATA (Dagbladet): - Vi spilte bra i første omgang, men vi fortjente ikke å lede 3-0, sier Sven-Göran Eriksson. Og en av grunnene ser du her - Thomas Sørensens keepertabbe som ødela Danmarks kveld etter bare fem minutter.

- Det er vanskelig å komme igjen etter den starten Danmark fikk, fortsetter Svennis. - På dette nivået er det en stor fordel å få det første målet. For nå er det cup, og med oss i ledelsen måtte Danmark score to mål for å vinne.

De var aldri i nærheten før England og Michael Owen hadde gjort Rio Ferdinands 1- 0 til det dobbelte.

- Da vi fikk det andre midtveis i omgangen følte jeg meg veldig rolig, sier Svennis. - Da skulle det enda mer til. Og så kom også det tredje før pause.

- En slik ledelse er det bortimot umulig å ta igjen.

Fire målsjanser hadde England i kampen. Alle kom i første omgang. Og for å sette det på den spissen det hører hjemme - de burde scoret på alle sammen. Fordi den største var den Emile Heskey brente da han var alene med keeper.

Den han gjorde 3- 0 på var bare enda en gave fra Danmark.

Kjedelig

Etter pause ble det akkurat så kjedelig som det måtte bli. Danmark evnet ikke og England ville bare hvile. Og du så det på danskene - sjøl da et par store sjanser bød seg var de ikke på hogget. De hadde rett og slett ikke mer å gi.

For Danmark var VM over etter første omgang i Niigata.

- Det var ingen vits i å gjøre mer enn det vi hadde gjort, sier Michael Owen. - Vi ledet 3- 0, hadde kvartfinalen i tankene og så ingen grunn til å slite oss ut unødig. For hvorfor være utslitt dagen etter en kamp når du ikke trenger å være det.

- Allerede i pausen var vi rimelig sikre på at vi hadde vunnet.

Michael Owen kom aldri på banen til andre omgang. Et lite lyskeproblem - totalt ufarlig ifølge Sven-Gøran Eriksson - gjorde at engelskmennene valgte å hvile Liverpool-spissen. Og hvorfor ikke - kampen var jo allerede vunnet.

- Deilig

I tillegg hadde Michael Owen fått den scoringen han har ventet på.

- Deilig, sier han. - Jeg er jo her for å score mål. Og det var et fint mål også - forspillet var helt briljant. Den lille flikken fra Nicky Butt var drepende effektiv.

Brasil eller Belgia i kvartfinalen? Hvem vil England helst møte? Alt handlet om det etter at The Beckhams var klare for de siste åtte. Men bortsett fra kapteinens lille ærlighets-miss da han møtte verden etter kampen, gikk svarene på det samme verset:

- Det spiller ingen rolle.

Og:

- Vi tar det som kommer.

Men:

- Brasil og Belgia representerer jo to forskjellige typer fotball da, sier SvenGöran Eriksson. - Brasil spiller sambafotball - Belgia er mer europeiske. Men så lenge vi ikke kan påvirke resultatet er det ingen idé å bruke krefter på hvem vi eventuelt kommer til å møte. Vi ser bare kampen på TV og forbereder oss på samme måte som alltid uansett hva motstanderen måtte hete.

På samme måten, ja. Det vil si defensiv trygghet - nærmest jerndispiplin bakover - med stor kontringsvillighet når motstanderen blotter seg. Og så full skjerping på dødballer selvfølgelig - med David Beckhams høyrefot som det drepende og servende våpen.

Akkurat slik de gjorde det mot Danmark.

Forventninger

- Det går ikke an å forandre på noe nå, sier Sven-Göran Eriksson. - Det eneste vi kan gjøre - og skal gjøre - er å fortsette å jobbe med det vi har jobbet med hele tida. For målet er jo å bli bedre, mye bedre.

- Og vi har seks dager på oss til å gjøre jobben.

Kravene og forventningene ble løftet av Englands skuldrer etter den enkle seieren over Danmark. Sjøl de mest kritiske tabloidjournalistene jeg snakket med etter kampen forlanger ikke mer enn dette - en kvartfinale. Og ryker de mot Brasil - so what?

Sjøl de galeste av de gale kan ikke forlange at England skal vinne en slik kamp.

Outsider

Og nettopp derfor - fordi England nå har styrt klar av den gapestokken som har stått klar til dem - seiler Sven-Göran Erikssons mannskap opp som en solid outsider i VM. Det er nemlig noe i David Beckhams «det er bare to kamper igjen til finalen». Men inntil videre får det bli som med «X-files» - du tror det ikke før du får se det.

Og hvis så skjer:

Knapt nok da.

UT AV VM PÅ EN-TO-TRE: Her er keepertabben Thomas Sørensen og det danske folk helst vil glemme. Etter bare fire minutters spill klarer den danske keeperen å fomle ballen i eget mål. Resten av kampen ble en gedigen nedtur for de rødhvite.