Fy Zlatan så stille det er

IBRAHIMOVIC står det på alle italienske førstesider. Fy Zlatan - VM-kampen lørdag kveld er det tilsynelatende ingen som bryr seg om.

PALERMO (Dagbladet): Zlatans overgang fra Ajax til Juventus er den største saken i italienske sportsaviser. Deretter kommer Rudi Völlers nye jobb i Roma, Wayne Rooneys signering for Manchester United, Midos ankomst til Roma pluss minst ti andre overganger av større eller mindre betydning. Og deretter kommer det historier om trenere og managere, noen motorsyklister og selvfølgelig også verdens beste sjafør - Ferraris Michael Schumacher.

Før man oppdager at Allessandro del Piero sliter med en vond akilles.

Tre dager før Italia- Norge VM-kval-åpner her i Palermo, kan jeg med andre ord slå fast følgende: Kjelen står ikke akkurat og koker. Og så tenker man i sitt stille og gale norske fotballsinn hvordan det hadde sett ut hjemme i Steinrøysa om for eksempel John Carew hadde slitt med sin akilles.

Serie A er viktigst

Vi hadde i hvert fall sluppet å bla til de siste småsakene på sportssidene for å finne det ut.

Sjøl norske aviser skrev i går mye mer om del Pieros skade enn de italienske.

Italiensk TV har så langt ikke vist bilder fra Italias treningsleir i Firenze. Men nyopprykkede Palermo fikk ti minutter i går kveld - akompagnert til musikken fra «Mission Impossible.» Og slik blir jeg fortalt hva som gjelder i italiensk fotball akkurat nå, og når det ikke er VM- og EM-sluttspill.

Det er Serie A som betyr noe - ligaen som ennå ikke er startet.

Og de store stjernene.

Og ikke minst:

de nye store kjøpene.

Men noe må skje fram mot lørdag. Også italiensk sportspresse bør vel oppdage at Norge i går kveld landet i Palermo. Og at deres eget lag, som tapte med skandaløse 0- 2 for Island for et par uker siden, ikke tåler et nytt tap.

Hvis Åge Hareide lurer Marcelo Lippi lørdag kveld, blir gårsdagens IBRAHIMOVIC-titler for blindeskrift å regne.

Vet hva som kommer

Der sportsavisene La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport og Tuttosport ikke nevner Italia- Norge med annet enn notis-gjesp, slår seriøse la Republica fast at Italia må bruke OL-spillerne fra Aten til å bygge opp et nytt landslag. Og det er i første rekke spissen Gilardino, en av to på topp mot Norge, som skal bli den nye stjerna. For Italia har ikke vunnet et mesterskap siden Paolo Rossi skjøt dem til VM-tittelen i Spania for 22 år siden.

Og det er det Rossi Gilardino sammenliknes med.

Norge sammenliknes ikke med noen. Italia vet hva de får. Og derfor skjelver de litt i kortbuksene. Uten at noen skriver om det.

ITALIA- NORGE, CHE COSA? Bakrommet og Dagbladets utsendte slo av en prat med signore Palermo og hunden Chico. De har i fire dager sittet på samme plassen med en utstrakt hånd. Ingen av dem hadde tenkt seg på kampen.
DEN NYE STJERNA: Alberto Gilardino skal bli den nye italienske stjerna, men foreløpig skriver ikke italienske aviser om ham og Norge-kampen.