REDDES: Vestfold fylkeskommune går inn med nær én million kroner for å redde den økonomisk pressede håndballklubben Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
REDDES: Vestfold fylkeskommune går inn med nær én million kroner for å redde den økonomisk pressede håndballklubben Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Fylkeskommunen redder konkurstruet Larvik

- Viktig for oss.

Vestfold fylkeskommune går inn med nær én million kroner for å redde den økonomisk pressede håndballklubben Larvik.

Norges suverent beste håndballag på kvinnesiden har stått i fare for å gå konkurs.

Tidligere i år ble det kjent at klubben trengte å få inn fem millioner kroner i en redningsaksjon.

Etter at klubben har fått inn rundt tre millioner kroner har Vestfold fylkeskommune nå bestemt seg for å bidra med en stor andel av det gjenstående beløpet. Dermed ser det ut til at klubben berges.

Sponsormidler - Det har vært viktig for oss å benytte våre muligheter til å redde en av verdens beste håndballklubber, samtidig som det er til nytte for oss som fylkeskommune, sier gruppeleder i Høyre, Rune Hogsnes, ifølge Østlands-Posten.

FrPs gruppeleder Frode Hestnes bekrefter til lokalavisen at fylkeskommunen går inn med et beløp mellom 500.000 og 800.000 i sponsormidler til klubben.

I tillegg skal det diskuterer om man skal kutte noe av kravet fylkeskommunen har utestående i husleie fra klubben.

Flere ulike sponsorer og privatpersoner har allerede bidratt med midler til klubben.

Gjenytelse Som gjenytelse for redningspakken fra fylkeskommunen skal Larvik bidra blant annet med et treningssamarbeid med idrettselever på Vestfolds videregående skoler.

Larvik hadde opprinnelig satt 20. februar som frist for å komme i mål med redningsaksjonen. Nylig forlenget klubben fristen med én uke til 27. februar.

Som vanlig leder Larvik suverent i den norske eliteserien. Laget har vunnet alle sine kamper i serie, cup og mesterliga denne sesongen og er allerede kvartfinaleklar i mesterligaen.

(NTB)