HAR SAGT NEI ÉN GANG: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sa nei til OL da det ble stemt over OL-søknad i forbindelse med valget sist høst.
Nå vil flere fylkeslag tvinge henne og de andre Frp-statsrådene  i regjering, som justisminister Anders Anundsen, å si et endelig nei til OL i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HAR SAGT NEI ÉN GANG: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sa nei til OL da det ble stemt over OL-søknad i forbindelse med valget sist høst. Nå vil flere fylkeslag tvinge henne og de andre Frp-statsrådene i regjering, som justisminister Anders Anundsen, å si et endelig nei til OL i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Fylkeslag i Frp vil tvinge egne statsråder til OL-nei

To fylkeslag i Frp vil kneble sine egne statsråders muligheter til å si ja til et vinter-OL i Oslo i 2022.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Sogn og Fjordane og Troms Frp har levert inn resolusjonsforslag om at partiet på landsmøtet på Gardermoen til helgen skal si et krystallklart nei til arrangementet, skriver Bergens Tidende.

- Vi vil ikke at dette skal være en forhandlingssak i regjeringen. Derfor vil vi at landsmøtet skal si et klart nei, sier fylkesleder i i Sogn og Fjordane, Frank Willy Djuvik.

Ifølge avisen er det trolig to utfall av saken: Enten sier landsmøtet nei til et Oslo-OL, eller så blir spørsmålet oversendt stortingsgruppen for videre behandling.

Frp sentralt vil etter det avisen erfarer, forsøke å unngå at landsmøtet vedtar et nei til vinterlekene. Årsaken er at Frp er avhengig av støtte fra Høyre i saken.

Djuvik forsøkte tidligere i år å få landsstyret, partiets nest høyeste organ, til å vedta et klart nei til OL i Oslo, men uten å lykkes.

Nå håper både han og lederen for Troms Frp på omkamp.

- Vi ønsker jo ikke å bruke flere milliarder kroner på en statsgaranti til et OL i Oslo. Vi er ganske sikker på at det kostnadsoverslaget som er nå, vil bli vesentlig høyere om åtte år, sier fylkesleder Geir Arne Winther i Troms Frp til avisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer