HAR SAGT NEI ÉN GANG: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sa nei til OL da det ble stemt over OL-søknad i forbindelse med valget sist høst.
Nå vil flere fylkeslag tvinge henne og de andre Frp-statsrådene  i regjering, som justisminister Anders Anundsen, å si et endelig nei til OL i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HAR SAGT NEI ÉN GANG: Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sa nei til OL da det ble stemt over OL-søknad i forbindelse med valget sist høst. Nå vil flere fylkeslag tvinge henne og de andre Frp-statsrådene i regjering, som justisminister Anders Anundsen, å si et endelig nei til OL i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Fylkeslag i Frp vil tvinge egne statsråder til OL-nei

To fylkeslag i Frp vil kneble sine egne statsråders muligheter til å si ja til et vinter-OL i Oslo i 2022.

Både Sogn og Fjordane og Troms Frp har levert inn resolusjonsforslag om at partiet på landsmøtet på Gardermoen til helgen skal si et krystallklart nei til arrangementet, skriver Bergens Tidende.

- Vi vil ikke at dette skal være en forhandlingssak i regjeringen. Derfor vil vi at landsmøtet skal si et klart nei, sier fylkesleder i i Sogn og Fjordane, Frank Willy Djuvik.

Ifølge avisen er det trolig to utfall av saken: Enten sier landsmøtet nei til et Oslo-OL, eller så blir spørsmålet oversendt stortingsgruppen for videre behandling.

Frp sentralt vil etter det avisen erfarer, forsøke å unngå at landsmøtet vedtar et nei til vinterlekene. Årsaken er at Frp er avhengig av støtte fra Høyre i saken.

Djuvik forsøkte tidligere i år å få landsstyret, partiets nest høyeste organ, til å vedta et klart nei til OL i Oslo, men uten å lykkes.

Nå håper både han og lederen for Troms Frp på omkamp.

- Vi ønsker jo ikke å bruke flere milliarder kroner på en statsgaranti til et OL i Oslo. Vi er ganske sikker på at det kostnadsoverslaget som er nå, vil bli vesentlig høyere om åtte år, sier fylkesleder Geir Arne Winther i Troms Frp til avisen.

(NTB)