HOLD DERE TØRRE: Ipswich-manager Roy Keane advarer mot drikkekulturen han mener preger mange irske fotballspillere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning
HOLD DERE TØRRE: Ipswich-manager Roy Keane advarer mot drikkekulturen han mener preger mange irske fotballspillere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew WinningVis mer

- Fyll er alltid et tema med irske spillere

Roy Keane advarer.

|||

Ipswich-manager Roy Keane hevder flere irske fotballspillere risikerer å få sine karrierer ødelagt på grunn av fyll.

Keane tar bladet fra munnen i et intervju med Irish Times lørdag. Den tidligere Irland- og Manchester United-stjernen innrømmer at han selv var tørst i yngre år. Nå ber han irske spillere tenke seg ekstra godt om.

- Det er et problem. Spesielt med irske spillere. I min korte managerperiode har jeg lagt merke til at alle episoder vi har måttet ta tak i når det gjelder fyll har vært knyttet til irske spillere. Det er et tema med irske spillere. Alltid, sier Keane.

Han knytter drikkingen til den irske pub- og festkulturen.

- Lever du Irland vil en drink alltid være noe du må forholde deg til. Det ligger i oss. Vi vil gjerne ut, her eller der for å ta et glass. Det er sånn det er, sier Keane.

Keane snakker også om den tidligere Manchester United-, Aston Villa og Irland-stopperen Paul McGraths alkoholproblemer.

- Jeg snakket med Paul for et par måneder siden. Alle elsker Paul, men han vet selv hvordan tingene er. Han vet hvor han må gå for å få hjelp. Det sier han selv også. Han må tenke på seg selv, sier Keane bekymret.

- Det er Paul som må ville. Jeg kan ikke gjøre det for ham. Hvor mange mennesker i Irland har ikke prøvd å hjelpe Paul. Jeg bryr meg om ham, forteller Ipswich-manageren.

Keane innrømmer at han noen ganger gikk for langt da han var yngre, men at det må skyldes ungdommelig dumskap.

(NTB)