Fylleanklager mot Hålands klubb

Ifølge dagens engelske aviser fikk Alf-Inge Hålands manager i Manchester City sparken fordi han ikke klarte å stoppe spillernes elleville festing.

«Fundamentale uenigheter» meldte City da Joe Royle fikk sparken i går. Ifølge The Sun og The Mirror var problemet Royles manglende evne og vilje til å stoppe stupfylla i klubben. Ifølge avisa Observer utgjorde åtte-ni spillere kjernen i «drikkegjengen».

En ikke navngitt spiller kaller Hålands klubb «det beste publaget jeg har spilt for» mens en annen bekrefter at mange av spillerne likte å feste vilt.

- Jeg kunne nesten ikke tro hvor mye enkelte av spillerne drakk. Det skjedde både i uka og i helgene, sier spilleren som hevder han ikke har opplevd noe liknende i sine tidligere klubber.

Royle fikk også kjeft av en anonym spiller for kvaliteten på treninga.

- Mye har skjedd her som gjør at du stiller spørsmålstegn ved managerens dømmekraft - og jeg tenker ikke bare på hendelser på fotballbanen. Det er mange som drikker her, og jeg tror ikke manageren taklet det korrekt, sier han til The Sun.

Ifølge The Mirror dro hele laget til Spania for å bli bedre kjent i vinter. Det endte i en tre dagers pubrunde i sola. Andre ganger skal spillere ha festet og røyket natta før en viktig kamp.

Royle skal ha prøvd å slå ned på drikkingen etter lagets siste kamp lørdag. 52-åringen skal også ha truet enkelte spillere med salg.

Men det skal ha vært for seint for styret i klubben. To dager etter fikk han sparken. Kaptein Alf-Inge Håland fikk vite det via TV-skjermen.

- Gudene vet hva som har skjedd, sa en sjokkert Alf-Inge til Dagbladet.no i går.

  • Dagbladet.no klarte ikke å innhente en kommentar fra Håland i formiddag.