Raw Air 2019

Fyllebråk i Vikersund

Politiet rapporterer om flere hendelser i kveld.

HOPPMEKKA: Vikersund er verdens største skiflygingsbakke. Rundt 10.000 tilskuere har vært samlet i bakken i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HOPPMEKKA: Vikersund er verdens største skiflygingsbakke. Rundt 10.000 tilskuere har vært samlet i bakken i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Sør-Øst melder om flere episoder med fyll og bråk i Vikersundbakken i kveld.

Tidligere i kveld ble det arrangert lagkonkurranse i skiflygingsbakken. Slovenia vant foran Tyskland og Østerrike, mens Norge kom på sjetteplass. Rundt 10.000 tilskuere har vært samlet i bakken i forbindelse med hoppturneringen Raw Air.

Allerede ved rennstart klokka 17.00 meldte politiet om den første episoden på Twitter.

«En mann er pågrepet etter å ha gått til angrep på en vakt i forbindelse med arrangementet. En mann blir innbrakt for fyll», het det.

Rundt 20.30 meldte politiet at tre personer var bortvist fra hoppanlegget på grunn av ordensforstyrrelser.

- To av dem forsøkte å ake ned unnarennet på en spade. Det er mulig at de fant ut at dette var raskeste vei hjem, forteller oppdragsleder Christian Prytz til Dagbladet.

- De var beruset. Med så mye folk i området har vi lav terskel for ordensforstyrrelse.

Litt over klokka 21.00 meldte politiet om nok en episode fra bakken. Hopprennet har i kveld gått over til festligheter i området. På Twitter skriver politiet:

«To personer bortvist fra området etter at de begynte å slåss i en kø på stedet. Den ene mannen fikk et kutt i leppa. Ingen anmeldelse per nå.»

Media- og kommunikasjonssjef Hilde Søraas Grønhovd forteller at hun bare kjenner til en av episodene, den første med vakta:

- En person ble bortvist da han var på vei inn. Han var overstadig beruset og for full til å komme inn. En frivillig vakt tok affære. Da vedkommende slo seg vrang, måtte politiet overta. Vi er glade for at situasjonen ble håndtert på riktig måte både av vakter og politi, forteller hun.

Skiflygingshelga i Vikersund er tradisjonelt en av de største hoppbegivenhetene i Norge.

- Jeg har opplevd stemningen som generelt god. At vi har fått 99 hopp over 200 meter har bidratt til dette, sier Grønhovd.

Rundt klokka 22.15 meldte politiet om nok en episode på Twitter:

«To personer bortvist fra området på grunn av krangling og at de er til sjenanse for andre publikummere.»

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer