Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fyllehopperen er klar for Bislett Games

Ukhov gikk under lista i Lausanne.

• Hoen i 2008: - Han kom jo så vidt opp på matta

Den russiske høydestjernen Ivan Ukhov, som ble verdenskjent da han hoppet kanon full i et stevne i Lausanne for noen år siden, er klar for Bislett Games.

Fjernsynsbildene av den vodkafulle russeren gikk verden rundt da han med lite hell forsøkte seg i Grand Prix-stevnet i Lausanne i 2008, og i ettertid er opptakene av den unge og langt fra edrue russeren blitt en kjempehit på YouTube.

- Vi var glade i en fest da jeg hoppet aktivt også. Ofte tok vi en tur ut på byen etter konkurransene. Noen ganger var vi ute dagen før vi skulle hoppe også, men i motsetning til Ukhov festet vi aldri på konkurransedagen.

- Det er ingen tvil om at han har ført tradisjonene fra min tid i høyde videre med å være en glad gutt. Folk husker ham, og jeg er veldig glad for å ha ham med på Bislett, i den første høydekonkurransen for menn på mange år, sier stevnesjef Steinar Hoen til NTB.

I dag er forresten Ukhov en svært seriøs høydehopper.

Han hadde det beste resultatet av samtlige i fjor med 2,36 meter, og i vinter har han gått over 2,40. Det er altså snakk om en desidert verdensstjerne.

Første gang - Det blir den aller første gangen i min tid som stevnesjef at vi har høyde for menn på programmet, og jeg er stolt over å kunne si at alle de beste er med, forteller Hoen.

- Det er Javier Sotomayor som har stevnerekorden med 2,37 meter. Den kan ryke i år, for det er virkelig klasse over deltakerne. Jeg tror aldri Bislett har hatt et bedre startfelt i høyde enn hva tilfellet er i år, sier han.

Ved siden av Ukhov stiller Aleksandr Sjustov. Andrej Silnov og Jaroslav Rybakov. Alle er russere, og alle har vært over 2,33.

Ukhov vant innendørs-EM både i 2009 og 2011, og han var innendørsverdensmester i 2010. Silnov er regjerende OL-mester fra Beijing, mens Sjustov vant EM-gullet i Barcelona i fjor. De sterke russerne kommer trolig til å få tøffest konkurranse fra Bahamas VM-vinner fra 2007, Donald Thomas, samt kyprioten Kyriakos Ioannou.

Thorkildsen og Ndure Sett med norske øyne blir Andreas Thorkildsen og Jaysuma Saidy Ndure de mest interessante utøverne. Thorkildsen skal ut i nok en duell mot finske Tero Pitkämäki, mens Ndure skal møte selveste Usain Bolt på 200 meter.

For Thorkildsen er nok norsk rekord det store målet ved siden av seieren i konkurransen. Han har 91,59 meter fra Bislett, men vet han har mer inne, bare forholdene blir bra nok.

- Det er ikke så lett å finne toppfolk til å matche Bolt, men jeg jobber med et par bra navn. Dessuten ser starten til Ndure grei ut. Han løper i Diamond League-stevnet i Doha på fredag, og det er bare å håpe at han viser solid form der, sier Hoen.

Stevnesjefen lover også god motstand til de andre norske toppløperne, som Christina Vukicevic, Ezinne Okparaebo og Ingvild Måkestad Bovim, for å nevne de mest interessante.

Bislett Games går 9. juni.

(NTB)

BLE LIGGENDE: Ivan Ukhov beviste at alkohol og høydehopping ikke er en god kombinasjon i Lausanne. Foto: AP /Keystone, Laurent Gillieron
BLE LIGGENDE: Ivan Ukhov beviste at alkohol og høydehopping ikke er en god kombinasjon i Lausanne. Foto: AP /Keystone, Laurent Gillieron Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media