Fyllekjøringen har lite med hans liv som toppidrettsutøver å gjøre

Esten O. Sæther kommenterer.

VRAKA: Sånn så bilen til Petter Northug ut etter at han tidlig i dag kræsjet i Trondheim. Nå innrømmer Northug at han kjørte bilen mens han var påvirket av alkohol. 
Foto: Henrik Sundgård / NTB Scanpix
VRAKA: Sånn så bilen til Petter Northug ut etter at han tidlig i dag kræsjet i Trondheim. Nå innrømmer Northug at han kjørte bilen mens han var påvirket av alkohol. Foto: Henrik Sundgård / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NOEN timer før Petter Northug tok den fatale beslutningen om å sette seg inn i den fine Audien sin for en nattlig kjøretur, diskuterte toppene i idrettsbevegelsen om Petter kunne være karen som fikk Frp-landsmøtet til å forandre mening om Oslo-OL.

Tanken var at nettopp Petter her ville være perfekt i rollen som mannen som snakket til sine egne.

At et siste frekt OL-innspill fra en av det norske rampelysets frekkeste, ville slå an i et regjeringsparti med behov for å holde fast på protestimaget sitt.

Jeg vet ikke om idrettsledelsen nådde fram til hovedpersonen med dette strategiske forsøket. Det vi derimot alle vet, er at de i så fall ville funnet ham på en noe upassende sportsarena.

For den potensielle redningsmannen for Oslo sin OL-søknad satt ved pokerbordet, og var i ferd med å spille ut et håpløst kort.

DET er ikke mye ære knyttet til det å kjøre i fylla. Det er en fatal handling, og blir straffet deretter. Akkurat her er det ikke - og vil det ikke være - noen hjelp i statusen som en av Norges mest populære idrettsutøvere.

Samtidig skal Petter slippe den ekstra belastningen å stå til rette også som sportshelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer