TUNG DAG DERPÅ: Jurij Trofimov var en av rytterne som var utpå etter en testevent i Rio de Janeiros OL-løyper. Dermed ble det ingen rundtur i Spania for ham denne sesongen. AFP PHOTO / LUK BENIES
TUNG DAG DERPÅ: Jurij Trofimov var en av rytterne som var utpå etter en testevent i Rio de Janeiros OL-løyper. Dermed ble det ingen rundtur i Spania for ham denne sesongen. AFP PHOTO / LUK BENIESVis mer

- Fylleskandale i Katjusja

Ryttere utelatt fra vueltaen etter party i Rio.

Først ble Giampaolo Caruso suspendert etter at en dopingprøve fra 2012 ble testet på nytt, og inneholdt spor av det forbudte stoffet EPO.

Nå har Katjusja sett seg nødt til å endre på lagoppstillingen til Spania rundt igjen.

• Les også: Katjusja-rytter tatt for EPO

Årsaken er, ifølge belgiske Sporza, at Egor Silin og Jurij Trofimov møtte opp fulle på flyplassen i Rio De Janeiro etter å ha deltatt på en testevent foran OL neste år.

Trofimov ble femtemann i Rio, og det har nylig blitt kjent at han sykler for Tinkoff-Saxo neste sesong.

Inn for den fyllesyke duoen kommer Gatis Smukulis og Tiago Machado.

Det fører likevel til at støtten rundt Joaquim Rodriguez og Daniel Moreno er betydelig svekket foran en stjernespekket utgave av treukersrittet.

Disse sykler vueltaen for Katjujsa: Joaquim Rodriguez, Daniel Moreno, Valdimir Isajtsjev, Pavel Kotsjetkov, Alberto Losada, Thiago Machado, Gatis Smukulis, Angel Vicioso og Eduard Vorganov.

PS! Alexander Kristoff sykler for det russiske Katjusja-laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!