Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fyllingen møter verdens beste lag

Gikk videre til Champions League.

VERDENS BESTE KLUBB: Spanske Ciudad Real har vært verdens beste klubblag de to siste sesongene og de har to strake Champions Legue-triumfer. Foto: AFP
VERDENS BESTE KLUBB: Spanske Ciudad Real har vært verdens beste klubblag de to siste sesongene og de har to strake Champions Legue-triumfer. Foto: AFP Vis mer

(Dagbladet.no) Fyllingen sikret seg i kveld en plass i høstens Champions League, etter at de blågule slo østerrikske Bregenz i Haukelandshallen.

- Dette er helt fantastisk. En drøm for meg, laget og klubben. Nå får vi vist fram det aller beste innen håndballen, sier trener Anders Fältnäs til TV 2.

Hjemmelaget fikk en kjempestart på kampen og ledet hele 14-6 halvveis inn i førsteomgangen. Bregenz våknet, men klarte ikke nærme seg nevneverdig og Fyllingen ledet med sju mål til pause.

Åtte minutter før slutt hadde derimot østerrikerne spist inn en del av forspranget og Fyllingen ledet da bare 30-27. Det ble svært spennende i sluttminuttene, men hordalendingene halte i land en firemålsseier, 35-31.

- Vi skulle satse alt i seksti minutter. Det fikk briste eller bære. Det er noe av det største jeg har vært med på, sier kantspiller Jarle Rykkje til TV 2.

Landslagstrener Robert Hedin spådde før kampen en tøff gruppefinale i dag, men han mente Fyllingen hadde en liten fordel.

- Fyllingen får en tøff kamp, men jeg håper de går videre. Det er viktig for norsk håndball og viktig for mange av klubbens spillere. De står på grensa til å spille seg ut i en større liga og til en plass på landslaget. Det er akkurat i den alderen der de lærer aller mest, sa Hedin ifølge Bergens Tidende.

STJERNEMØTE: Ivano Balic har flere ganger blitt kåret til verdens beste spiller. Nå skal Fyllingen møte hans Zagreb. Foto: REUTERS
STJERNEMØTE: Ivano Balic har flere ganger blitt kåret til verdens beste spiller. Nå skal Fyllingen møte hans Zagreb. Foto: REUTERS Vis mer

Nå venter noen av verdens beste lag i gruppespillet. Fyllingen har havnet i gruppe med spanske Ciudad Real - som har vunnet Champions League de to siste sesongene. De skal også møte kroatiske RK Zagreb, hvor stjernespilleren Ivano Balic og Norges strekess Frank Løke spiller.

I tillegg skal de møte tyske Hamburg, svenske Alingsås og danske FC København. Skjønt, å møte FCK blir jo nesten en norsk duell, siden danskene har Steinar Ege, Erlend Mamelund, Einar Sand Koren og den tidligere Fyllingen-spilleren Thomas Drange i stallen.

PS!
Haslum klarte ikke å kvalifisere seg til EHF-cupen. De tapte 25-28 for Dukla Praha, mens det ble uavgjort 24-24 i den første kampen lørdag. Haslum valgte å spille begge kampene på bortebane.

Her kan du sjekke Champions League-kampoppsettet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling