GULL: Karsten Warholm var mildt sagt sjokkert da han kom i mål under VM-finalen i 400 meter hekk. - Jeg følte jeg hadde sett et spøkelse, sa han til pressen. Etter seieren, unngikk flere utøvere å gratulere verdensmesteren. Video: Reuters / Scanpix Vis mer

VM i friidrett 2017

- Fyren er gal. Hver gang løper han som en gal. Jeg spør ham om han aldri blir sliten, om han bare er en robot

Mens Warholm inviterte konkurrentene til treningsleir i Norge.

SLÅTT AV WARHOLM: Karsten Warholm holdt unna hele veien i gull-løpet. Sølvet gikk til Yasmani Copello og bronsen til Kerron Clement. Foto: AP / NTB Scanpix
SLÅTT AV WARHOLM: Karsten Warholm holdt unna hele veien i gull-løpet. Sølvet gikk til Yasmani Copello og bronsen til Kerron Clement. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): - Fyren er gal. Hver gang løper han som en gal. Jeg spør ham om han aldri blir sliten, om han bare er en robot. Han er bare glad, kanskje det er fordi han bare er 21 år at han ikke tenker seg om og løper rundt som det? Det er utrolig. Han er gal, ler den kubansk-tyrkiske sølvvinneren Yasmani Copello.

- Jeg er ikke fornøyd med bronse. Jeg skal fortsette å jobbe hardt framover. I Zürich skal jeg ta hevn, og jeg skal vinne Diamond League, slo bronsevinner og regjerende olympisk mester, Kerron Clement, fast i pressesonen etter hekkefinalen i går kveld.

Clement hadde lovet helt siden Warholm slo ham på Bislett at VM-gullet skulle bli amerikansk.

Warholm svarte på tiltalen, og leverte også når det gjaldt som mest.

- Han er et stort talent, men jeg må si at været ikke ikke var helt perfekt selv om alle løp under de samme forholdene. Det er den første bronsemedaljen i samlingen min, og det er ok, selv om jeg foretrekker gull, sier Clement.

- Fyren er gal

På forhånd hadde amerikaneren sett for seg at VM i London ville være stedet der han skrev historie som den eneste mannlige utøveren med tre VM-gull på 400 meter hekk.

I stedet var det altså Warholm som ble historisk som første norske mannlige gullvinner i en løpsøvelse i VM.

Alle andre enn Warholm var enige om at de 14 varmegradene og striregnet var en kjølig opplevelse i går kveld.

Inviterte til Norge

Warholm, derimot, fikk fram latteren på en internasjonale pressekonferansen etter løpet.

- Dette var en god, norsk sommerdag. Det var ingenting å bekymre seg for, og jeg følte det var en fordel for meg. Om sola hadde vært oppe, hadde det vært en fordel for meg også. Du er bare nødt til å ta det som det er. Tidene var ikke så gode, og det var nok på grunn av forholdene, tror jeg, sa Warholm.

- Jeg er fra et varmt land og er ikke vant til denne kulda. Kroppen min trenger å bli vant til den, så jeg må varme opp lenge. For å være ærlig er jeg redd for kulde som dette, fulgte Copello opp, og fikk følgende gladmelding i retur fra Warholm:

- Du kan komme til Norge på treningsleir.

Copello bare gliste.

- Jeg sa til meg selv at jeg bare måtte late som om det var sommer. Jeg varmet opp ekstra hardt og lot ikke været påvirke meg. Jeg måtte bare endre den mentale inngangen til finalen, sa bronsevinner Kerron Clement, som altså lover hevn i Diamond League-finalen i Zürich om drøye to uker.