Jurgen Klopp

Fyrer løs: - Som fyllekjøring

Jürgen Klopp har lite forståelse for at så mange Premier League spillere nekter å fullvaksinere seg.

IKKE FORNØYD: Jürgen Klopp ser ingen grunn til Premier League spillerne ikke skal fullvaksineres. Foto: Reuters
IKKE FORNØYD: Jürgen Klopp ser ingen grunn til Premier League spillerne ikke skal fullvaksineres. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.23% Første dose: 78.96%

Tidligere denne uka la Premier League fram tall som viser at mange Premier League spillere nekter å ta coronavaksina.

Tallene viser at det bare er sju Premier League klubber som har mer enn 50 prosent av sine spillere fullvaksinerte.

Det vil si at hele 13 av 20 Premier League-klubber bare kan vise til at under halvparten av sine spillere er fullvaksinert mot viruset. Ifølge SkySports har de fleste av spillerne tatt den første dosen, men det er langt færre som har sett seg villig til å ta dose nummer to.

Sammenlikner med fyllekjøring

Det får Liverpool-trener Jürgen Klopp til å reagere kraftig. Den tyske treneren sammenlikner det å ikke ta vaksinen med å fyllekjøre.

- Vi har sannsynligvis alle vært i en situasjon der vi tok en øl eller to og tenkte «jeg kan kjøre». Men den loven er ikke der for å beskytte meg, den er der for å beskytte alle de andre menneskene fordi jeg er full og vil kjøre bil. Og vi godtar det som en lov, sier Klopp på en pressekonferanse ifølge The Guardian.

- Jeg tok ikke vaksinen bare for å beskytte meg. Jeg gjorde det for å beskytte alle andre rundt meg, fortsetter han.

Han forteller at hans Liverpool-lag er så godt som fullvaksinerte og at han selv også er vaksinert. Han gjorde det etter å ha snakket med legen sin.

SKADET: Som følge av skade må Erling Braut Haaland stå over landskampene i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia og Montenegro. Reportere: Fredrik Filtvedt og Henrik Ljosland Vis mer

Forstår det ikke

Klopp kjøper ikke argumentet om at det å bli presset til å ta vaksinen er med på å begrense friheten til spillerne.

- Jeg forstår ikke hvorfor det er en begrensning av frihet. For det at det ikke er lov å drikke og kjøre er også en begrensning av friheten, men det aksepterer vi.

Han mener det burde være mer åpenhet rundt hvem som ikke tar vaksinen.

- Vi har ikke lov til å spørre folk om de er vaksinert, men jeg har lov til å spørre en drosjesjåfør «Er du full?». Hvis han sier «jeg trenger ikke å fortelle deg» så «OK da, jeg kjører ikke med deg, ikke noe problem».

En spørreundersøkelse som SkySports har gjort blant klubbene i Premier League fortalte Wolves at alle deres spillere er vaksinerte. Blant annet Leeds og Brighton informerte også om at de har rundt 90 prosent av sine spillere fullvaksinerte mot viruset.

Mange andre klubber fortalt kanalen at de har oppmuntret spillerne sine til å bli fullvaksinerte, men at de ikke kan tvinge dem til å ta vaksinen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer