Ole Gunnar Solskjær, VAR

Fyrer løs etter VAR-drama: - Klar feil

Ole Gunnar Solskjær (48) var alt annet enn fornøyd etter at dommer Chris Kavanagh valgte å annullere Edinson Cavanis scoring i første omgang.

IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var alt annet enn fornøyd med VAR-avgjørelsen i kampen mot Tottenham. Foto: MATTHEW CHILDS / POOL / AFP
IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var alt annet enn fornøyd med VAR-avgjørelsen i kampen mot Tottenham. Foto: MATTHEW CHILDS / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United sikret seg tre poeng mot Tottenham etter en imponerende 3-1-seier i London, men i kjølvannet av kampen har mye av diskusjonen handlet om VAR.

De rødkledde fra Old Trafford fikk nemlig en Edinson Cavani-scoring annullert på stillingen 0-0 etter at dommer Chris Kavanagh, etter dialog med videodommer (VAR) fant en forseelse i forløpet til scoringen.

De mente nemlig at Scott McTominays hånd i ansiktet på Heung-min Son i oppbyggingen til scoringen var av såpass karakter at Cavanis scoring måtte annulleres.

- Spillet har tapt seg

Det fikk Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær til å tenne på alle plugger i intervjuet med SkySports i etterkant av oppgjøret.

- Spillet har tapt seg, spillet har absolutt tapt seg. Om det der anses som en klar feil, som gjør at han må se på situasjonen, så er det også en klar feil at han i det hele tatt må ut og se på situasjonen, sa Solskjær til SkySports etter kampen.

FERGUSON: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær forteller hvordan han enkelte ganger lurte Sir Alex Ferguson før kamper. Video: Rødt Kort / Manchester United Vis mer

- Det der er en helt fin scoring. Men jeg mener at det motiverte oss. Vi slapp inn en scoring, men prestasjonen etter den situasjonen var så mye bedre.

Journalisten infomerte dermed Solskjær om at dommerens avgjørelse skal ha handlet om at McTominays arm i ansiktet på Son «ikke var del av hans naturlige løpsbevegelse».

Det fikk også Solskjær til å stusse.

- Hvordan skal han ellers løpe? Jeg bruker armene mine når jeg løper, sa kristiansunderen.

SITUASJONEN: Dommer Chris Kavanagh valgte å annullere Manchester Uniteds scoring etter situasjonen mellom Scott McTominay og Heung-min Son. Foto: NTB/Scanpix
SITUASJONEN: Dommer Chris Kavanagh valgte å annullere Manchester Uniteds scoring etter situasjonen mellom Scott McTominay og Heung-min Son. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Selv var McTominay tydelig på at han hadde følt seg bortdømt etter situasjonen.

- Det var fullstendig urettferdig, men man må bare fortsette å spille. Å få tre poeng i en vanskelig kamp er tilfredstillende, sa McTominay til SkySports.

Solskjær var heller ikke snau i sin kritikk av Son, som han mente hadde overspilt da han kastet seg overende.

- Hadde det vært sønnen min som hadde ligget nede i tre minutter og trengt ti lagkamerater for å komme seg opp, hadde han ikke fått mat, sa Solskjær videre til til SkySports.

Latterlig

Han er på ingen måte den eneste som har reagert på avgjørelsen fra dommer Kavanagh. I TV 2s studio var Arsenal-legende Ian Wright gjest. Han kunne ikke fatte eller begripe hvordan situasjonen ledet til annullering.

- Dette er latterlig. VAR, og de som bruker VAR, de ødelegger spillet. Det der er ikke frispark. Da må de gi Rashford frispark for en situasjon tidligere også, men den ser de ikke på engang, sa Ian Wright i TV 2s studio da situasjonen ble tema i pausen.

Også Manchester United-legende Rio Ferdinand var regelrett forbannet over situasjonen. På sosiale medier gjorde han sin frustrasjon kjent.

- Legg ned VAR, dette er skammelig! Tidligere i dag hadde vi en situasjon der en Burnley-spiller sparket Longstaff i ansiktet, og det var ikke engang et frispark. Nå dette, tordnet Ferdinand på Twitter.

Også England-legenden, og BBC-programleder Gary Lineker mener at det er på tide å ta en grundig titt på hvordan VAR har blitt implementert i engelsk fotball.

- Det er ekstraordinært hvor latterlig VAR har blitt. Ikke bare har den mange feil, men den suger livet ut av spillet. Gleden over å feire, som er det som gjør fotballen så spesiell, er blitt utvannet, skriver Gary Lineker på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer