Fyrer løs mot Anja og kvinnehåndballen

Eliteserien i håndball for menn kastes i gang søndag, men trenerne Gunnar Blombäck, Viking og Bent Svele, Stavanger er allerede ute med noen susende skudd. Mot norsk kvinnehåndball.

- Herrehåndballen bør få mer oppmerksomhet, men vi trenger så absolutt ingen Anja Andersen. Hennes oppførsel hører ingen sted hjemme. Jeg er lei av at hun skal ha en særstilling i håndball-Norge, sier Svele til NRK.

- Det finnes vel så mange profiler i herrehåndballen, men mediene er hysterisk opptatt av kvinnehåndballen, sier en «förbannad» Gunnar Blombäck til Aftenposten.

Begge trenerne mener at kvinnehåndballen får utfortjent mye oppmerksomhet i forhold til mennene. Blombäcks Viking er klar seriefavoritt og skal spille i mesterligaen uten at så mange bryr seg om det.

- Når TV skal sende kamper velger de sju kvinnekamper og tre herrekamper. La de få alle ti. Fordelingen er en hån. Jeg klager ikke for min egen skyld, men for spillernes, sier Viking-treneren.

- Folk må skjønne at kvinne- og herrehåndball er to forskjellige idretter, både på og utenfor banen. Bækkelaget har kjøpt en koreansk verdensstjerne. Herrelagene har ingen muligheter til å kjøpe verdensstjerner. De er for dyre. Bækkelaget har kjøpt opp de beste og det er «tjenestefeil» hvis de ikke lykkes, sier Gunnar Blombäck.
(NTB)