Gerard Piqué:

Fyrer løs mot Barcelona: - Sjokkerende

Gerard Piqué snakker ut om den tøffe tida i Barcelona - like før de møter Real Madrid.

REAGERER: Gerard Piqué føyer seg i rekken blant spillere som viser misnøye overfor Barcelona-styret. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB Scanpix
REAGERER: Gerard Piqué føyer seg i rekken blant spillere som viser misnøye overfor Barcelona-styret. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag møtes Barcelona og Real Madrid i El Clásico. Det tradisjonsrike oppgjøret har mange nye aspekter ved seg denne gangen. Blant dem er at oppgjøret skal spilles for tomme tribuner for første gang i historien.

I tillegg sier La Liga-ekspert hos Viasport, Petter Veland, at han ikke kan huske at de to gigantene har vært svakere enn de er på nåværende tidspunkt.

- El Clásico blir veldig spesielt denne gangen. Det er alltid spenning rundt kampen og et høyt minimumsnivå. Men siden jeg interesserte meg for spansk fotball kan jeg ikke komme på et El Clásico der de er så langt unna sitt toppnivå, sier Veland til Dagbladet.

Real Madrid risikerer å tape sin tredje kamp på rad, mens Barcelona risikerer å spille sin tredje La Liga-kamp uten seier.

- Sjokkerende

Barcelona har også lagt bak seg en svak sesong, der det ikke ble noen trofeer på katalanerne. I tillegg til svake resultater, har det også vært bråk internt i klubben, der president Josep Maria Bartomeu har fått kraftig kritikk fra Lionel Messi, som egentlig ville dra fra klubben i sommer.

En vanligvis frittalende mann, som har vært stille ei stund, har nå snakket ut om situasjonen. Mannen det er snakk om er Gerard Piqué, og han uttrykker sin støtte overfor Messi.

Han sier ikke mye, men han antyder at forholdet til president Bartomeu er ampert.

- Jeg vil ikke havne i klammeri med noen, men det har vært tider … sier han til La Vanguardia.

Men han fortsetter å fyre løs mot Barca-styret.

- Hvordan kan det ende med at den beste fotballspilleren i historien (Messi) bestemmer seg for å sende en burofax (rekommandert brev. red.anm.), fordi han ikke føler at noen lytter til ham? Det er så sjokkerende, sier Piqué.

Ikke bekymret for Messi

Messi snakket ut om alt i et intervju med Goal i sommer. Han fortalte den gangen at han hadde hatt det tøft. Piqué forteller at det var ikke mange samtaler med sin barndomskompis Messi i den perioden.

- Jeg hadde ikke mye kontakt med ham i de dagene. Det var et veldig personlig problem. Jeg husker jeg sendte ham en melding og sa: «Hold ut i ett år og så kommer nye folk inn», forteller midtstopperen og sikter til at det skal holdes presidentvalg i Barcelona neste år.

Han er også kritisk til måten de sparket deres manager Ernesto Valverde midt i forrige sesong. Det gjorde de etter to seriegull på rad, i tillegg til å ligge øverst på tabellen på daværende tidspunkt.

Mannen som kom inn var Quique Setien. Han var ingen stor suksess, og ble erstattet av nåværende manager Ronald Koeman.

Også Petter Veland påpeker at ting ikke er rosenrødt i Barcelona, for å si det mildt. Selv Messi har kanskje ikke hatt den sesongstarten som mange trodde.

Det bekymrer han seg ikke over ennå.

- Jeg vil påpeke at etter å ha sett alle kampene til Messi i 15 år, så kan han ofte se daff og uinteressert ut. Men sånn har han vært hele tida. Noen ganger ser han sint ut og noen ganger ser han veldig glad ut. Men han har hatt bedre sesongstarter, sier Veland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer