KRITISK: LeBron James er en av flere som mener president Donald Trump burde vært tydeligere i fordømmelsen av hvit overlegenhet. Foto: Erin McLaughlin / The Sandusky Register via AP / NTB Scanpix
KRITISK: LeBron James er en av flere som mener president Donald Trump burde vært tydeligere i fordømmelsen av hvit overlegenhet. Foto: Erin McLaughlin / The Sandusky Register via AP / NTB ScanpixVis mer

LeBron James kritiserer president Donald Trump

Fyrer løs mot Donald Trump: - Den «såkalte» presidenten har gjort hat populært igjen

LeBron James ber om mer kjærlighet.

(Dagbladet): Den amerikanske presidenten høstet kritikk fra flere kanter etter at han talte i anledning angrepet i Charlottesville forrige uke.

- Vi fordømmer på det sterkeste denne framvisningen av hat, intoleranse og vold «på mange sider». På mange sider. Det har pågått lenge i landet vårt, sa USAs president om demonstrasjonen der en 32 år gammel kvinne ble drept.

De kritiske røstene mente at presidenten burde tatt større avstand fra rasister og antisemitter.

- Det hadde vært veldig viktig for nasjonen å høre presidenten beskrive hendelsen som det den var: et terrorangrep utført av folk som tror på hvit overlegenhet, skrev Marco Rubio, en Trump-rival under det republikanske primærvalget, i etterkant av presidentens tale.

Nå får han også det glatte lag av basketballstjernen LeBron James.

- Hat har alltid eksistert i USA. Ja, det vet vi, men Donald Trump gjorde det populært igjen, skrev Cleveland Cavaliers-spilleren på Twitter.

Saken fortsetter under videoen.

TRUMP: Tirsdag kveld, under en pressekonferanse i Trump Tower, sjokkerte president Trump en hel verden da han uttalte at begge sider har skyld i de voldelige opptøyene som oppstod da høyreekstreme demonstrerte i Charlottesville i helgen. Slik introduserte CNNs TV-anker Anderson Cooper hendelsen. Video: CNN Vis mer

- Make America Great Again?

Et par dager tidligere hadde basketballstjernen kommet med et annet stikk mot den amerikanske presidenten.

FRUSTRERT: Chris Long. Foto: Bob Levey / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Chris Long. Foto: Bob Levey / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Det som foregår i Charlottesville er trist. Er dette retningen landet vårt går mot? Make America Great Again, eller? Han sa det, skrev LeBron på Twitter for tre dager sida.

Tirsdag kveld snakket basketballstjernen om angrepet under et arrangement på vegne av LeBron James Family Foundation.

- Den eneste måten vi og vårt samfunn kan bli bedre, er gjennom kjærlighet. Det er den eneste måten vi kan oppnå noe som ett. Det handler ikke om fyren som er den «såkalte» presidenten av USA, sa LeBron James under arrangementet, ifølge ESPN.

- Vi må se oss selv i speilet. Både barn og voksne. Det handler om å se oss selv i speilet og si: «Hva kan jeg gjøre for å utrette en forskjell?».

- Sviktet

Chris Long, som har vokst opp i Charlottesville og spiller for Philadelphia Eagles, ga også uttrykk for sin frustrasjon på Twitter.

- Wow. Å tenke seg at det å svikte i å fordømme hvit overlegenhet er en form for politisk konservering i USA akkurat nå, skrev Long.

Long, som vant Superbowl med New England Patriots forrige sesong, var en av flere som valgte å ikke besøke Det hvite hus, noe som er en tradisjon for Superbowl-vinnere.