Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fyrer løs mot dopingarbeidet

- Slik de jobber nå, vil dopingen bare fortsette, tror Emil Hegle Svendsen.

(Dagbladet.no): Allerede før skiskytter-VM ble finske Kaisa Varis tatt for doping.

Men skiskytteren Emil Hegle Svendsen tror ikke det er slutt med det.

- Blir aldri kvitt dopingproblemet

Dette betyr ikke at han er sikker på at det kommer dopingsaker under VM i Östersund, Sverige - men at han er sikker på at det fortsatt er løpere som doper seg.

 - Jeg kan verken nevne navn eller nasjon, men jeg tror aldri vi blir helt kvitt problemet med doping. Ikke med det kontrollsystemet som er nå i alle fall. Da er det bare tilfeldigheter og uforsiktighet som gjør at noen blir tatt, sier han til Adresseavisen.
 

Han etterlyser flere reine razziaer og overraskende tester i kampen mot doping.

- Orker ikke tenke på det

Men til tross for at han altså tror det alltid vil finnes løpere som doper seg, velger han å ikke bruke mye tid og energi på temaet.

KLAR TALE: Emil Hegle Svendsen mener det må flere razziaer og uanmeldte tester til om skiskyttersporten skal få bukt med dopingen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KLAR TALE: Emil Hegle Svendsen mener det må flere razziaer og uanmeldte tester til om skiskyttersporten skal få bukt med dopingen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Jeg orker ikke tenke noe på det. Det blir jeg ikke noen bedre skiskytter av. Det eneste jeg kan gjøre, er å gjøre jobben min enda bedre på trening. Vi nordmenn er best i verden på trening, og viser at det er mulig å hevde seg også på den måten, sier han til adressa.no.

For hans egen del er den største frykten at han skal bli utsatt for sabotasje, for eksempel ved at noen putter forbudte stoffer i maten hans.

image: Fyrer løs mot dopingarbeidet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media