John Christian Elden ut mot Norges Fotballforbund

Fyrer løs mot NFF

John Christian Elden er overrasket over at Josimar-saken «Den lange kampen» handler om presseetikk og ikke lojalitet mot ansatte i Norges Fotballforbund (NFF). Pål Bjerketvedt slår tilbake og mener kildevernet er viktigst.

REAGERER: John Christian Elden savner en diskusjon rundt lojalitet overfor ansatte i NFF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REAGERER: John Christian Elden savner en diskusjon rundt lojalitet overfor ansatte i NFF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag avslørte Medier24 at tidsskriftet Josimar røpte Pål Bjerketvedt som anonym kilde. Det skjedde etter at fotballbladet ble felt av PFU (Pressens Faglige Utvalg) etter brudd på Vær varsom-plakaten punkt 4.14.

Punktet handler om at dersom noen blir utsatt for sterke beskyldninger, skal de ha krav på samtidig imøtegåelse, noe PFU mente at Josimar ikke hadde.

Saken til Josimar handlet om hvordan kommersiell direktør i NFF Erik Loe visstnok ikke mente at det å satse på kvinnefotball var kommersielt interessant. Det var OBOS som foreslo et samarbeid for å løfte Toppserien, ifølge Josimar.

Loe har slått tilbake mot dette overfor VG.

- Gjengivelsen er usann, forståelsen er usann. Det ville Josimar ha fått greie på hvis de hadde ringt meg. Det vi snakket om var noe langt annet, hevder Erik Loe overfor avisa.

Det var i forbindelse med denne saken at Josimar valgte å avsløre generalsekretær Bjerketvedt som kilde etter at han hadde en «off the record»-samtale med bladet. Kildevernet anses som hellig i norsk presse, og derfor har Bjerketvedt reagert med sjokk da han fikk vite det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer