Tour de Ski

Fyrer løs mot Norge

Frida Karlsson kommer med en klar advarsel til de norske sammenlagtkanonene.

OMRINGET: Tiril Udnes Weng (t.v.), Anne Kjersti Kalvå (t.h.) er 2 mot 1 i duellen mot Frida Karlsson. Foto: Terje Pedersen / NTB
OMRINGET: Tiril Udnes Weng (t.v.), Anne Kjersti Kalvå (t.h.) er 2 mot 1 i duellen mot Frida Karlsson. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Det brygger opp til en norsk-svensk sammenlagtduell i Tour de Ski.

I hovedrollene er Frida Karlsson, Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng.

Førstnevnte ga Kalvå og Udnes Weng en nesestyver tirsdag, og går ut cirka tjue sekunder foran trioen Krista Pärmäkoski , Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng.

- Kan ikke stoppe meg

Kalvå og Udnes Weng er riktignok i overtall, og har muligheten til å jobbe sammen mot det svenske stjerneskuddet i onsdagens jaktstart.

Det skremmer ikke Karlsson. Hun er offensiv og går til angrep på Norge:

- Norge kan prøve å gjøre det vanskeligere for meg, men de kan ikke stoppe meg, sier hun til Expressen.

Overfor Dagbladet utdyper hun:

- Jeg er ikke redd for norsk taktikkjøring. Jeg er sterk alene. De kan jobbe sammen, men de må fortsatt jobbe for det, sier hun til Dagbladet.

DO-TABBE: Frida Karlsson er blant verdens aller beste skiløpere, men i den digitale hverdagen har hun fremdeles litt å lære. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Lover kamp

Både Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng ler godt når de hører Karlssons ord:

- Vi er tre, og hun er én. Det er en fordel oss. Hun er full av selvtillit når hun tar seieren, men vi får prøve å snu det i morra. Frida er sterk, så vi må samarbeide godt for å hente henne inn, sier Kalvå til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Det er et langt løp, så mye kan skje. I teorien skal det være en fordel å være flere, men samtidig må vi greie å samarbeide. Det blir et spennende løp.

JAGER KARLSSON: Anne Kjersti Kalvå t.v. og Tiril Udnes Weng her fra jaktstarten i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB
JAGER KARLSSON: Anne Kjersti Kalvå t.v. og Tiril Udnes Weng her fra jaktstarten i Val Müstair. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Tiril Udnes Weng leverte en meget god 10 kilometer tirsdag. Hun var nervøs og fryktet at det skulle ryke mye tid, men lever godt med at det «bare» ble 20 sekunder opp.

- Jeg er på skuddhold til i morra, og er veldig glad for at jeg har to stykker foran meg jeg kan ligge litt bak.

- Hvordan ser du på å jage Frida?

- Det gleder jeg meg til. Jeg tror vi har en fordel av at vi kan jobbe sammen og kanskje ta henne igjen, forklarer Udnes Weng til Dagbladet.

- Frida sier dere ikke greier å stoppe henne?

- Hun har selvtillit nå. Det er ikke bare-bare å ta henne igjen. Hun er god til å gå alene i front, og er god nok til å holde farten oppe. Vi kan ikke gå og lure bak der, sier 26-åringen fra Nes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer