Fyrer løs mot TV2

André Bergdølmo mener at TV2 har gått langt over streken i kritikken av Nils Johan Semb. - Personhets og skittkasting, sier han om dekningen fra kanalen.

Bergdølmo tror at Semb i morgen må forberede seg på langt hardere kjør enn om NRK hadde sendt kampen.

- Ja, det blir nok mer trøkk fra kommentatorene. Når det går bra i kampene, synes jeg ofte det er veldig artig å høre på TV2-kommentatorene, men når det butter imot blir det for mye personhets, sier Bergdølmo. Ajax-proffen mener at TV2 har mest å svare for i jakten på Semb:

Aggressive

- Det er TV2 som har vært mest aggressive. Jeg synes det er helt greit at de kommer med kritikk, men da må den være konstruktiv. Jeg synes det blir mye skittkasting. Det har jeg ikke sansen for.

Landslagssjef Nils Johan Semb er ikke særlig interessert i å snakke om saken.

- Hvem ville du helst blitt intervjuet av etter kampen om Norge taper i morgen, TV2s Davy Wathne eller NRKs Knut Nesbø?

- Ha-ha. Æh, jeg møter den jeg må møte. Min oppgave er å svare på spørmålene.

Keepertrener Erik Thorstvedt mener det er stor forskjell på hvordan NRK og TV2 opererer.

- TV2 dyrker sine egne folk mye mer og gjør dem til hovedpersoner for å lage kjendiser av dem. Det er en viss fare for at de da, i en så framtredende rolle, skygger for det saken egentlig skal dreie seg om, sier Thorstvedt.

TV2-journalist Davy Watne har vært en aktør i debatten rundt landslagssjef Nils Johan Sembs skjebne.

Tar feil mann

- Det ville neppe ha skjedd i NRK. Men TV2 er en kommersiell kanal som tenker annerledes. Blir TV2 premissleverandør i debatten, er det et tegn på at de har lyktes, sier Thorstvedt.

- Sett at Norge taper mot Danmark. Tror du Nils Johan Semb ville foretrukket at det var NRK som sto klar for å intervjue ham?

- Jeg har en liten mistanke... mer ønsker jeg ikke si om det, sier Thorstvedt.

John Arne Riise har fulgt debatten om Semb. Han mener det skytes på feil mann.

- Det er synd at Semb får så mye kritikk. Riktignok er det han som velger spillere, men det er opp til oss å prestere. Derfor gir jeg Semb full støtte, og er helt enig i alle hans disposisjoner. Det har jeg også sagt til ham. Henning Berg har denne holdningen:

- Jeg forholder meg profesjonelt til dette, og prøver å ikke la meg påvirke. Mediene har makt i den forstand at de kan påvirke folks oppfatninger. Om mediene er samstemte, tror folk lett på dem.

HELBOM? André Bergdølmo med hagle på landslagets kombinasjon av pressejippo og atspredelse i går - lerdueskyting ved Ila i Bærum.