KRITISK:  Tidenes dyreste engelske kjøp, Rio Ferdinand, reagerer på de høye summene som er satt for Harry Kane og Raheem Sterling. Foto: NTB Scanpix.
KRITISK: Tidenes dyreste engelske kjøp, Rio Ferdinand, reagerer på de høye summene som er satt for Harry Kane og Raheem Sterling. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Fyrer løs på Twitter: - De er så overpriset, at det er latterlig

Rio Ferdinand er selv blant de dyreste engelske.

(Dagbladet): Den tidligere West Ham-, Leeds United-, Manchester United-, og QPR-spilleren Rio Ferdinand la fotballskoene på hylla etter nedrykket med QPR i vår. 36-åringen som spilte tolv sesonger under Sir Alex Ferguson fyrer løs mot prisene for de engelske talentene Harry Kane og Raheem Sterling.

Liverpool skal ha avslått et bud på 40 millioner pund (480 millioner kroner) for Sterling, mens Kane rapporteres å kunne kjøpes fri for det samme beløpet. Det får den tidligere landslagsspilleren til å reagere.

- Engelske spillere er så overpriset for øyeblikket at det helt latterlig. Kane og Sterling har et stort potensial, men 40 og 50 millioner.. Agüero 38 millioner og Sanchez 32!!!, skriver han på Twitter.

Koblet til hele Europa Ferdinand er kjent for å være aktiv på sosiale medier og sammenlikner den engelske landslagsduoen med to av Premier Leagues største profiler.

Agüero som Ferdinand påpeker ble kjøpt for 38 millioner pund fra Atlético Madrid. Siden 2011 har han scoret 78 ganger på 120 kamper for City. Argentineren var også mannen som sikret Manchester Citys første ligagull på 44 år da han scoret på overtid i siste serierunde mot QPR i 2012. 27-åringen ble Premier Leagues toppscorer forrige sesong, og anses å være kanskje Manchester City beste kjøp.


Sanchez på sin side ble hentet til Arsenal før forrige sesong. Chileneren ble kjøpt fra Barcelona og noterte seg for 16 ligamål. 26-åringen kom fra en rekke gode sesonger for Barcelona.

Sterling har kommet på kant med Liverpool-fansen, i tillegg har han nektet å skrive under på en ny kontrakt. Det har fått interessen til å stige blant Europas største klubber.

Kane på sin slo for alvor igjennom for Tottenham denne sesongen. Med 21 ligamål ble han kåret til årets unge spiller i ligaen. Spurs-spissen som i disse dager spiller U21-EM i Tsjekkia, har uttalt at han er smigret over interessen som er vist for han.

Manchester United er en av klubbene som er interessert i Tottenham-talentet.

Rekord for fall? På Twitter er det mange som reagerer på uttalelsene fra Ferdinand. Da han ble kjøpt av Manchester United i 2002 var prisen 30 millioner pund. Midtstopperen er fortsatt tidenes dyreste engelske spiller.


- Se hvor mange kamper jeg hadde i Premier League og Champions League før jeg dro til Manchester. Og en VM-turnering. Ikke sammenlikne med meg vær så snill. Det er andre, skriver Ferdinand.

Av engelskmenn er det bare Andy Carroll som har blitt solgt for mer.