Fyrer opp med ny RBK-låt

TRONDHEIM (Dagbladet): - Plekteret mitt er litt stort, sier Mini og spiller cup-rock-gitar med brannøks. Med John Carew på trommer, Roar Strand på symbaler og Jørn Jamtfall med hes pes er Rosenborg ute med sin siste Brannalarm.

- Det er ikke akkurat visesang - det er fullt trøkk, sier Roar Strand. - Og sånn skal det være. For hver gang Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne lager en Rosenborg-sang blir det suksess.

- Det regner jeg med det blir i cupfinalen også.

Rosenborgs siste bidrag på fullt-trøkk-fronten ble lansert på en brannstasjon i går ettermiddag. Og mens røyken og lyden fylte lokalet, kom RBK-gutta svingende ned fra hølet i taket. Som brannmenn.

- For dårlig i fjor

- Rosenborg har tradisjon i å reise til cupfinalen med ny låt, sier Mini. - Det er viktig å ha en identitetssang ved slike anledninger. Og siden vi tapte for Stabæk i fjor, kan jeg ikke skjønne annet enn at sangen var for dårlig.

Men:

- Denne her holder mål.

Rosenborg-spillerne hadde ikke hørt årets bidrag før de dro rett fra et spillermøte på Lerkendal. Men etter en kjapp øvelse var de klare for lanseringen.

- Vi kom klokka fem, svingte oss en prøvetur ned stanga og hørte på låta, sier André Bergdølmo. - Egentlig skulle vi vært med og koret i studio da plata ble spilt inn, men det har vi ikke hatt tid til.

Fin avsporing

Det lille blikket mot Ullevaal var en OK RBK-avsporing i oppkjøringen til morgendagens viktige mesterligakamp mot Boavista. For som Mini sier - han som har to finaletriumfer over Brann (88 og 95), og derfor aldri tapt for bergenserne på Ullevaal:

- Du kan ikke bare sitte hjemme med beina høyt og lure på hvordan du skal utføre overstegsfinta på Lerkendal i morgen kveld. Noen ganger er det godt å ta fokus bort fra fotballen. Og dette er fint - jeg liker det.

Og:

- Så liker jeg å slå Brann på Ullevaal.

  • 25 trønderrockere danner spissen på den rosenborgske folkeballvandringen til Oslo. I et telt i Spikersuppa skal de spille høy og langhåret lyd i 17 timer fra fredag kveld til langt utpå lørdagen. Og har du ikke fått med deg Brannalarmen, så får du høre den der.

Garantert.

<B>GREAT BALLS OF FIRE: Mini Jakobsen</B> (t.v.),<B>Jørn Jamtfall, John Carew</B> og <B>Roar Strand</B> er fyr og flamme foran morgendagens mesterligakamp og cupfinalen lørdag.