Fyrt opp av all kritikken

Først dummet de seg ut og tapte. Så kranglet de seg til seier. I går storspilte Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen - sistnevnte heltent etter forrige kamp.

ATEN (Dagbladet): I en uhyre spennende kamp ble europamestrene Tyskland ble slått 2- 1 med sifrene 22- 24, 26- 24, 15- 13. Høidalen og Kjemperud går videre til åttendedelsfinale med tredjeplass i pulja. Etter de svake kampene mot Sverige og Puerto Rico var både Kjemperud og Høidalen som nye menn. Begge storspilte, Høidalen god og forbanna av det han har opplevd som kunnskapsløs kritikk etter at han fikk unison pipekonsert mot seg fra tribunen i kampen mot Puerto Rico

-  Jeg ble fyrt opp av det som har stått i pressen. Det har vært så mange idiotiske sitater. Det er tydelig at dere journalister ikke har peiling på dette, sier Høidalen.

Høy risiko

Høidalen har for øvrig ingenting imot at toppidrettssjef Jarle Aambø mener han oppførte seg lite sympatisk mot Puerto Rico.

-  Jeg har aldri sagt at jeg er sympatisk på banen. Der er det krig.

Gårsdagens taktikk gikk ut på å spille med høy risiko og stor aggressivitet.

-  Vi taper ni av ti kamper mot tyskerne om vi er forsiktige, sier Høidalen.

Nesten krampe

Han har aldri har vært så sliten etter en kamp før.

-  Jeg kjente antydninger til krampe i begge leggene, sier han.

-  Med spill som dette, kan de kanskje vinne tre kamper til, sier trener Tor Inge Askeland. Da er det bare finalen som står igjen.

AVANSEMENT: Vegard Høidalen viste seg fram for kjæresten etter seieren mot Tyskland.