Fyrte løs på engelsk TV

Erling Braut Haaland og Manchester City fikk Community Shield-drømmen knust. Liverpool vant 3-1. Haaland forble målløs, men engelsk ekspert kritiserer lagkameratene.

MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Manchester City 3-1 (1-0)

Oppdateres!

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haaland og Manchester City møtte Liverpool i Community Shield i kveld.

Liverpool tok ledelsen etter 21 minutter ved Trent Alexander-Arnold. Nysigneringen Julian Alvaraz utliknet for Manchester etter 71 minutter.

Sju minutter før slutt sendte Mohamed Salah Liverpool opp i 2-1 på straffe. Darwin Núñez fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtid.

TRIUMF: Mohamed Salah og co. stjal showet fra Erling Braut Haaland. Foto: NTB
TRIUMF: Mohamed Salah og co. stjal showet fra Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer

Haaland spilte fra start og fikk en dobbeltsjanse drøye ti minutter før pause. Men nordmannen forble målløs på King Power Stadium i Leicester - til tross for en ny kjempesjanse helt på slutten.

Det er dermed ikke sagt at det var en dårlig debut i tellende kamp for City. Han viste potensialet i enkelte situasjoner.

I studio til ITV i England fyrte ekspert Ian Wright løs mot lagkameratene til Haaland i pausen. Først slaktet han forsvarsspillet på 0-1-scoringen. Så tok han for seg noen situasjoner der alt lå til rette for at Haaland burde fått ballen i bakrom i første omgang.

- Jeg er overrasket. De fikk ham (Haaland) inn for at han skulle gjøre det han gjør i denne kampen. Men se på Kevin De Bruyne! Jeg er veldig overrasket over at han ikke får til en pasning i bakrom der, erklærte Wright på direkten.

ITV-EKSPERT: Ian Wright. Foto: NTB
ITV-EKSPERT: Ian Wright. Foto: NTB Vis mer

Arsenal-legenden illustrerte det med en situasjon fra første omgang, og fikk med seg Roy Keane - den andre eksperten i studio.

- Det er strålende å se ham live, sa Keane om Haaland.

- Bevegelsene hans. Det er bare spørsmål om tid - når City finner skarpheten sin.

Haaland var usynlig i åpningsminuttene. Da TV-kameraene zoomet inn Citys andre nysignering, Julian Alvarez, etter 28 minutter blinket røde varsellamper. Han startet på benken.

FEIRER: Julian Alvarez utliknet til 1-1. Foto: NTB
FEIRER: Julian Alvarez utliknet til 1-1. Foto: NTB Vis mer

Men Haaland spilte seg opp og fikk to dobbeltsjanser fire-fem minutter seinere.

Manager Pep Guardiola gjorde tre bytter i første del av andre omgang. Tidligere nevnte De Bruyne var blant spillerne som gikk ut, mens Alvarez kom inn.

Han skapte ny spenning i kampen med 1-1, men seks minutter før slutt fikk Liverpool straffe etter hands og VAR-sjekk. Mohamed Salah gjorde ingen feil.

På overtid økte Darwin Núñez til 3-1. Rett etterpå fikk Haaland en kjempesjanse, men bommet.

BOM: Erling Braut Haaland fikk sjanser, men utnyttet dem ikke. Foto: NTB
BOM: Erling Braut Haaland fikk sjanser, men utnyttet dem ikke. Foto: NTB Vis mer

Wright gjentok kritikken etter kampen: Haaland burde fått flere baller i første omgang. Men han bemerket også at nordmannen misbrukte sjanser.

Keane roste bevegelsene til 22-åringen nok en gang.

Haaland var det store samtaletemaet på forhånd. Men dette ble Liverpools kveld i Leicester.

- Det var to lag som var langt fra sitt beste. Men det vi gjorde ut av det vi hadde tilgjengelig var strålende. Jeg likte kampen svært godt, sier Liverpool-boss Jürgen Klopp til ITV.

- Det viktigste jeg lærte i dag er at guttene er klare. Vi så Darwin Núñez i farlige situasjoner. Han utnyttet rommene og avsluttet bra.

City-manager Pep Guardiola oppsummerer:

- Gratulerer til Liverpool. De første 15-20 minuttene var de best. Etter det fikk vi til spillet vårt. I andre omgang startet vi bra. Vi var virkelig gode mot et bra lag. Selv i første omgang skapte vi nok til å kunne gjøre det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer