Fyrte seg opp: - Nok er nok

Åge Hareide: - Hysterisk når satire og ironi på et artig plan blir tolket på den måten.

SEIER: Åge Hareide og Rosenborg slo Start 1-0 i går. Etterpå fikk treneren spørsmål om spillernes kostymer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
SEIER: Åge Hareide og Rosenborg slo Start 1-0 i går. Etterpå fikk treneren spørsmål om spillernes kostymer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg - Start 1-0

Carlo Holse sørget for at Rosenborg vant 1-0 over Start i går kveld. Det gjør at laget fortsatt er med i sølvkampen for fullt.

På pressekonferansen etter kampen fikk trener Åge Hareide spørsmål om bildet som vakte oppsikt i helga. Det viser spissen Dino Islamovic utkledd som en politimann og venstreback Pa Konate utkledd som en fange.

Bildet ble tatt i forbindelse med halloween, og der flere Rosenborg-spillere kledde seg ut.

- Smakløst! er blant reaksjonene på klubbens Instagram-side.

- Utrolig sterk stereotypi dere avbilder her. Jævlig ekkelt, skriver en annen i kommentarfeltet, som har kokt de siste 24 timene.

I USA har det vært et anspent forhold mellom politi og deler av den svarte befolkningen, etter flere rystende hendelser.

- Har du fått med deg reaksjonene på Instagram-bildene?

- Ja, jeg har faktisk det, sier Hareide.

- Hva kan du si om det?

- Jeg sier at det er hysterisk når satire og ironi på et artig plan blir tolket på den måten der. Det er de to beste kameratene som er i klubben. De kler seg ut som en hvit politimann og en mørkhudet straffange. Det kunne vært omvendt også. Det hadde sikkert vært enda artigere hvis det var omvendt. Men det er ikke noe annet enn humor. Hvis folk synes det er dårlig humor, må de gjerne mene det. Men hos oss har vi så stor takhøyde at vi kan se på det som humoristisk.

Hareide fortsetter:

- Rosenborg er en av klubbene som i lang tid har integrert folk fra Afrika og andre steder, og tatt dem inn i klubben. Alle har trivdes her. Og Pa Konate trives veldig godt her. Jeg tror ikke han hadde gått med på dette hvis han følte noe annet enn at dette var humoristisk.

HYLLES: Åge Hareide akter å bringe Rosenborg tilbake til toppen av Eliteserien. Reporter/video: Sindre Lie / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

På pressekonferansen ville journalisten som startet spørsmålene om temaet vite om Hareide «forstår at det kommer noen reaksjoner».

Da fyrte RBK-bossen seg opp.

- Nei, nå må dere slutte med det greiene. Nok er nok, svarte han.

- Vi har hatt på bind med «Stopp rasismen». Alle vet at vi er imot det. Alle vet det. Vi oppfører oss deretter. Hvis folk vil ha det artig, så må de få ha det artig.

Hareide trekker en parallell:

- Hvis et komikerpar hadde gjort det der, hadde det blitt behandlet på en helt annen måte enn når to fotballspillere gjør det for å være morsom. Pa Konate ble ikke tvunget til å være fange, sier han.

MIDELS KAMP: Dino Islamovic (i midten) gikk målløs av banen mot Start. Foto: Ole Martin Wold / NTB
MIDELS KAMP: Dino Islamovic (i midten) gikk målløs av banen mot Start. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Dagbladet omtalte saken lørdag kveld. Klubben besvarte ikke våre henvendelser da, men grep til kommentarfeltet da de negative reaksjonene begynte å komme inn.

- Hei! Dette er et stunt satt i gang av spillerne selv. Der spillerne selv valgte kostyme. Vi er litt usikker på hva du ser galt i at to bestekompiser kler seg ut som politi og fange? Vi hadde flere spillere som kledde seg ut som fange, altså, skrev klubben blant annet.

I FOKUS: Pa Konate under oppvarming før kampen på Lerkendal søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB
I FOKUS: Pa Konate under oppvarming før kampen på Lerkendal søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Og:

- To bestekompiser kan ikke kle seg ut som politi og fange? Vi hadde flere spillere som kledde seg ut som fange, altså. Kan det være du legger noe i dette som ikke er der? Dette var på spillernes eget initiativ. Egne kostymer.

Både Konate og Islamovic spilte kampen i går. Konate fikk seks av ti poeng på Adresseavisens spillerbørs. Islamovic fikk fire.

- God i mottakene, men ikke veldig synlig denne gang, slår avisa fast.

Rosenborg møter Viking borte i neste kamp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer