STRAFFE: Lillestrøm sin Erling Knudzon følte seg snytt for straffe tidlig i første omgang.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STRAFFE: Lillestrøm sin Erling Knudzon følte seg snytt for straffe tidlig i første omgang. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017:

Fyrverkeriavslutning og annullert scoring på Åråsen

Men det ble poengdeling mellom Lillestrøm og Stabæk.

  • Lillestrøm-Stabæk 2–2 (0–2)

(Dagbladet): Lillestrøm som i forrige runde spilte uavgjort mot Sarpsborg 08, tok i dag imot Stabæk på en Åråsen stadion badet i kveldssol.

Og i likhet med gradestokken, var det høy temperatur mellom de to lagene. De første minuttene av kampen var preget av knuffing og taklinger.

Etter tre minutter spilt ropte Lillestrøm på straffe. Knudzon prøvde å runde Hanche-Olsen innenfor Stabæks sekstenmeter og gikk ned. Dommer Tom Harald Hagen derimot, lot seg ikke overbevise og spillet fortsatte.

Dobbel

En førsteomgang som startet sjansefattig tok etter hvert skikkelig fyr, og mannen som åpnet ballet, var Stabæks Brochmann.

Dansken klarte å lure seg bak Lillestrøm-forsvaret og på en suveren pasning fra Lumanza, styrte han ballen kontrollert i lengste hjørnet med pannebrasken.

Én sjanse var nok, og fra det første målet gikk det kun fire minutter til neste mål.

På et løp kom Eliteseriens toppscorer Omoijuanfo. Fra tjue meter inne på egen banehalvdel sendte Lumanza nok en sterk pasning, som sørget for at den eneste mannen mellom Omoijuanfo og målet var keeper Origi.

Ballen plasserte han sikkert bak Lillestrøm sin sisteskanse.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren valgte å ikke feire målet på Åråsen.

Hummer ble til kanari

Andre omgang var av et annet sorti som den første. Begge lagene kjempet og Stabæk var det førende laget. Dog kom Lillestrøm til en stor sjanse.

Etter en dødball som gikk i Stabæk-muren, havnet lærkula hos Simen Rafn. Tilnærmet umarkert fikk han et dårlig treff og ballen forsvant forbi det borterste hjørnet og ut. Det burde stått 1–2 på lystavla.

Det gjorde det ti minutter før fulltid. På en dødball fra Simen Rafn fikk Aleksander Melgalvis Andreassen headet i stolpen. Returen spratt via keeper Sayouba og ut i feltet igjen.

Der sto Simen Kind Mikalsen og på åpnet mål fikk han en lett jobb med å redusere for Lillestrøm.

Fyrverkeri

Fyrverkeriet var antent og sju minutter seinere var de gulkledde på farten igjen.

Haakenstad feiet ballen inn fra høyre, etter litt knoting i feltet havnet den hos Brenden, som sikkert sendte ballen i nettmaskene.

På overtid så det ut til at Stabæk hadde sikret seg tre nye poeng, men i det Kassi trillet ballen i mål, blåste dommeren for offside.