Fysiske Kings venter Zuccarello: - Chicago hadde passet Rangers bedre

TV 2-ekspert om Stanley Cup-finalen.

Mats Zuccarello står foran kanskje karrierens høydepunkt når Los Angeles Kings venter i Stanley Cup-finalen onsdag kveld lokal tid.

- Det er samme hvem vi møter, sa Zuccarello etter at Rangers hadde sikret sin plass i finalen i forrige uke.

Nå venter hardtspillende Los Angeles Kings med veldig mye tyngde i spillet sitt.

- Jeg hadde helst sett at Chicago var blitt motstandere. Det laget tror jeg hadde passet Rangers litt bedre enn det mer fysiske Kings, sier TV 2s ishockey ekspert Bjørn Kr. Erevik til NTB.

Spillende lag Rangers har under Alain Vigneaults ledelse blitt et mer spillende lag som har klart å utnytte raske spillevendinger.

Det er her Mats Zuccarello og hans 12 år eldre lagkamerat, Martin St. Louis, har vært en av suksessfaktorene. Begge er spillere som med kjapt spill, og utsøkte pasninger finner en lagkamerat på vei igjennom. St. Louis er samtidig også en solid avslutter.

- For all del, St. Louis er veldig god spiller, men jeg mener at Mats nok er hakket bedre når det gjelder overblikk. Dessuten har han forbedret seg voldsomt i det defensive spillet sitt, sier Erevik som var trener for Frisk Asker i 2006/07-sesongen sammen med finske Esa Tikanen da Zuccarello hadde sin første av to sesonger i klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det blir nok vanskeligere å vinne pucken i midtsonen og vende spillet derfra mot et lag som Kings enn det hadde vært mot Chicago, sier Erevik om Rangers muligheter.

Beste målvakt avgjør - Det er kanskje en liten floskel, men kamper avgjøres ofte av det laget som har den beste målvakten og som dessuten klarer å utnytte overtallsspillet.

- Når det gjelder målvaktsspillet tror jeg Henrik Lundqvist har vært bedre enn Kings' Jonathan Quick denne sesongen. Han vant jo nærmest finalen alene for dem for et par år siden, mens i år har Lundqvist vært den beste, sier TV 2-eksperten.

Det som også har kjennetegnet Rangers i ny utgave er at laget egentlig ikke har noen såkalt superrekke.

De har kjørt stort sett med fire jevne rekker, og rekkekombinasjonen med Zuccarello-Brassard-Pouloit har vært minst like effektive som Kreider-Nash-Stephan. Også Hagelin-St. Louis-Miller har vært bra.

Los Angeles Kings, under Darryl Sutters, ledelse ble det første laget i NHL-historien som har tatt seg til finalen med å ta alle sine sluttspilloppgjør til sju kamper. Kampene mot San Jose Sharks, Anaheim Ducks og Chicago Blackhawks ble alle avgjort i sjuende kamp på bortebane.

Rangers på sin side avgjorde i sjuende kamp mot Philadelphia Flyers og Pittsburgh Penguins, men klarte seg bare med seks kamper mot Montreal Canadiens.

New York Rangers vant det første møtet mellom klubbene i grunnspillet med 3-1 på bortebane. Hjemme i Madison Square Garden vant derimot Los Angeles med 1-0.

(NTB)