Fytte katta, Copie - det kan bli Wimbledon på deg også

Katten Tigee - en firbeint svensk statsborger på 16 år - kan bli Drillos og Copies beste venn. Hvis kattas matfar vinner fram med sin karantene-sak i Europadomstolen kan nemlig Drillo ta med seg ballpelsdyret sitt til Wimbledon.

Saken er hårete og som følger:

Svenske Mats Geiden har hatt Tigee siden pusen fikk opp øynene. Han og katt er som Geiden sier det sjøl - uadskillelige. Men siden 1995, fordi han da begynte hekstisk reisevirksomhet mellom Stockholm, Brussel og London har Tigee bodd i pensjon hos Geidens mor.

Akkurat slik Copie-tilværelsen er planlagt hos Drillos svigerinne.

Men Mats Geiden fant, og finner seg fortsatt ikke i de særegne britiske karantenebestemmelsene. Innenfor EU vil han ha fri flyt av alt - også pelsdyr. Og derfor ble Tigees situasjon - etter at saken begynte å papir-rulle for snart fire år siden - endelig behandlet av Londons High Court 15. mars i år.

Med det resultat at saken ble videresendt til EU-domstolen i Brussel.

Store muligheter

Herr Geiden har skrevet til den britiske landbruksministeren og forklart at Sverige har vært rabiesfritt mye lenger enn de britiske øyer. Han kan også bevise at Tigee ikke er noen fare for verken mennesker eller dyr. Og organisasjonen som vil ha bort de seks obligatoriske karantenemånedene i kongedømmet - The Quarantine Abolition Fighting Fund - støtter Geiden. Og sier at det ikke lenger finnes grunner for at ordningen ikke bør oppheves umiddelbart.

Hvert eneste år står 7000 husdyr i karantene rundt om i øyriket. Men - de britiske myndighetenes sak er per dato ikke bedre enn at de hevder at en opphevelse av bestemmelsen vil føre til totalt kaos på kort sikt. Men andre sier «nonsens», og deriblant tidligere Hong Kong-guvernør Chris Patten. Som måtte sette igjen sine to terriere i Paris da han vendte hjem til England etter Kinas overtagelse for snart to år siden.

Ballhund?

Drillo hadde delvise hunde-grunner da han sa nei til Celtic i fjor sommer. Da Wimbledon kom på banen bestemte han seg for å la konas søster få Copie i pensjon. For som han sa «Det er enklere å reise til Oslo fra London enn fra Glasgow. Og vi skal hjem å besøke bikkja».

Hvis Tigee vinner fram slipper han det.

Da kan Copie bli ballhund i Wimbledon og spise tøflene til Sam Hammam når den blir sulten.

<B>WIMBLEDONS BALLHUND:</B> Copie må bli hjemme når Drillo og resten av framilien reiser til London. Men nå kan han få innreisehjelp av en svensk katt.