Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

G14-lag overfalt på Norway Cup:- De stormet mot spillerne våre og slo dem ned

Herds G14-lag fikk en ekkel opplevelse på Norway Cup i dag. Det kokte helt over for flere av spillerne på motstanderlaget fra Russland. 

SNAKKET OM SITUASJONENEN: Politiet kom til banen etter de to lagene hadde gått hvert til sitt.  Her snakker de med Herd-spillerne Ola (t.v) og Magnus.  Magnus var på kampen for å se på lagkameratene. Foto: Herd
SNAKKET OM SITUASJONENEN: Politiet kom til banen etter de to lagene hadde gått hvert til sitt.  Her snakker de med Herd-spillerne Ola (t.v) og Magnus.  Magnus var på kampen for å se på lagkameratene. Foto: Herd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg håper vi har alle spillerne i behold. Det var mange som fikk vondt, sier trener for laget, Trond Lervik, til Dagbladet.

Det var under kamp mot det russiske laget Cosmos det gikk galt, skriver Sunnmørsposten, som omtalte saken først.

Sparket ned

Til avisa forteller Jørgen Ljoså, foreldre på Ålesund-laget, at det startet å bli opphetet da den russiske keeperen sparket ned en Herd-spiller etter to minutter og fikk direkte rødt kort.

- De virket uforstående til dette, og det gok ganske lang tid før keeperen motvillig gikk av banen, sier Ljoså til Sunnmørsposten.

Ut over i oppgjøret bare utviklet det hele seg. Det var tøffe taklinger og mye sinne:

- Det var taklinger som mer som et overfall. Vi var sjokkerte der vi sto på sidelinja, sier Lervik.

Det hele eskalerte til kokepunktet ble nådd da dommeren blåste av kampen.

- Det var tøft underveis, men ble et overfall da dommeren blåste av kampen. De stormet mot spillerne våre og slo dem ned. Det var en ordentlig slåsskamp. Vi måte springe inn for å få dem bort, sier Herd-treneren.

Politiet ble tilkalt, men de to lagene ble splittet og gikk hvert til sitt før politiet kom på plass. De snakket med noen av spillerne etter kampen.

Roet seg ned

Lervik forteller at de var preget av situasjonen. Han var tydelig stresset og «shaky» i telefonen.

- Det er en bedre stemning i troppen nå. Vi er på vei for å ta lagbilde, så blir det middag i kveld og kamp igjen i morra.

- Hvordan står det til med spillerne?

- Det er et par som klager på smerter. Vi håper det bare er muskelsmerter. Spillerne er preget av det som har skjedd, men er ved godt mot. Vi har fått det litt på avstand, sier treneren.

Til Sunnmørsposten fortalte Lervik at han håpet arrangøren ordnet med politi eller vakter til neste kamp, og at flere av gutta på laget er redde for at russerne skal møte opp igjen.

- Hva tenker du om dere kan møte laget igjen på sletta?

- Vi regner med at vi slipper å møte dem igjen. Vi får håpe vi ikke møter dem igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!