Ga alt ibyderby

BERLIN (Dagbladet): Det kokte i dette sammenstøtet mellom Vidar Riseth og Giovane Elber (begge 30) under den knallharde bataljen mellom byrivalene i Bayern i går kveld. Etter 64 minutter var det slutt for nordmannen.

1860 München-spiller Riseth vred seg i smerte der han ble liggende på grasmatta etter et nytt sammenstøt, denne gang med Bayerns Claudio Pizarro. Riseth måtte hjelpes av banen og seinere bæres inn i bilen for å kjøres hjem fra Bundesliga-derbyet.

Etter fem smertestillende sprøyter var han talefør igjen.

Drømmer om Semb

- Jeg har aldri kjent slike smerter i hele mitt liv. Jeg landet skeivt. Nervene nederst i ryggen, på høyre side, ble klemt sammen. Jeg har hatt samme problemet før. Nå håper jeg at kiropraktoren kan få meg på beina igjen, men jeg frykter at jeg må stå over en kamp eller to. Forbannet også, sier Riseth til Dagbladet.

For dette var kvelden da han skulle takke for tilliten fra 1860-trener Peter Pacault og vise seg fram for de 66000 tilskuerne på et fullsatt Olympiastadion etter at en betennelse i hofta hadde satt ham utenfor i flere uker.

I bakhodet lå også drømmen om at Nils Johan Semb skal finne plass til ham på landslaget igjen. For Riseth mener at han hører hjemme i landslagstroppen når han er skadefri.

Det begynte så bra. 30-åringen var involvert i det meste. Han taklet så det freste. Flere ganger stanset han Michael Ballack, Elber og de andre Bayern-stjernene.

- Rent uhell

Martin Max ga «Løvene» ledelsen på en heading etter 13 minutter. 1860-keeper Simon Jentzsch reddet de mest opplagte Bayern-sjanser. Sensasjonen lå i lufta.

Så startet ulykkene for Riseth og laget hans.

Etter 38 minutter fikk Vidar gult kort da han brukte handa for å stanse Elber.

- Et rent uhell. Ingen grunn til å få kortet. Ballen spratt opp i handa mi, sier Riseth.

To minutter seinere var han borti med hodet og forandret retning på ballen da Hasan Salihamidzic utliknet.

Også det var pure uflaksen.

Tilløp til masseslagsmål og seks gule kort bare i første omgang forteller sitt om hvor mye som sto på spill i byoppgjøret i München.

Nürnberg tapte

I andre omgang var Bayern suverene. Pizarro og Elber scoret hvert sitt mål. Etter seieren topper nå Bayern Bundesliga sammen med Bochum.

Tommy Svindal Larsen (29) opplevde heller ingen gledens kveld da hans FC Nürnberg ble feid av banen med 1- 4 nederlag borte mot Werder Bremen.

- Vi oppførte oss som en livredd kanin foran en slange, sa Nürnberg-trener Klaus Augenthaler etter kampen.

UT MED SMERTER: Tidligere landslagsspiller Vidar Riseth ble båret av Olympiastadion i München etter 64. minutter.- Jeg har aldri kjent slike smerter i hele mitt liv. Jeg landet skeivt. Nervene nederst i ryggen, på høyre side, ble klemt sammen, sier Vidar Riseth. <!--FOTO-->Foto: JAN PITTMANN/AP/Scanpix<P><!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1--> HISSIG COMEBACK: Vidar Riseth (i stripet drakt t.h.) forteller Bayerns brasilianske stjernespiss Elber et par sannhetsord under byderbyet i München i går. Lagkamerat Marco Kurz vil også være med på moroa.