Ga Barca real juling

Real Madrid måtte vinne. Det gjorde de med stil.

Real Madrid måtte vinne storkampen mot Barcelona søndag kveld for å holde spenningen i Spania, noe de også klarte.

Zinedine Zidane, Ronaldo, Samuel Etoo, Raul, Michael Owen og Ronaldinho. Navnene gir tårer i øyene til fotballfans over hele verden. Det er også navnene på målscorerne i søndagens storoppgjør på Santiago Bernabéu.

For det var et ekte stjerneoppgjør mellom de to gigantene Real Madrid og Barcelona søndag kveld, og det var de hvite stjernene fra hovedstaden som skinte sterkest.

Real Madrid var nødt til å vinne kampen for å kutte ned på forspranget på ni poeng opp til Barcelona, og Zidane og Ronaldo hadde forstått alvoret. Etter sju minutter fant en pasning fra den brasilianske spissen hodet til den franske verdensmesteren, som nikket Real Madrid i ledelsen.

Feiret med langpasning

13 minutter senere var det Ronaldos tur til å bruke hodet. Han doblet ledelsen etter et frispark fra David Beckham.

Barcelona har også sine stjerner. En av dem er toppscorer Samuel Etoo, som reduserte til 1-2 etter 29 minutter. Det var den kamerunske spissens 21. mål denne sesongen. Etoo ble byttet ut i andreomgang med det som kan være en alvorlig kneskade.

Real Madrids bursdagsbarn Roberto Carlos (32 år) feiret sin dag med å ftre kaptein Raul med en langpasning i det 45. minutt, og kapteinen takket med å øke Reals ledelse til 3-1.

HVIT JUBEL: Real Madrid vant gigantoppgjøret mot Barcelona. Foto: AP
HVIT JUBEL: Real Madrid vant gigantoppgjøret mot Barcelona. Foto: AP Vis mer

Frispark i mål

Michael Owen ble foretrukket fra start på bekostning av Luis Figo, og den tidligere Liverpool-spissen viste seg tilliten verdig da han la på til 4-1 midtveis i andreomgang.

Barcelonas Ronaldinho avsluttet festkvelden på Santiago Bernabéu i Madrid ved å skru et frispark i mål, slik at det ble 4-2 til Real Madrid.

Det skiller nå seks poeng fordel Barcelona på toppen av den spanske tabellen, mens Sevilla overraskende er på tredjeplass. Det gjenstår sju serieomganger.

(ANB)

PUTTET: Både Ronaldo og Michael Owen puttet.