Ole Gunnar Solskjær:

Ga beskjed til TV 2

Etter ni måneder i fryseboksen gir Solskjær intervjuer til TV 2 på norsk. - Med glimt i øyet har han sagt at det ikke er sikkert at det blir en vane, forteller sportsredaktøren.

MEKTIG FOTBALLAKTØR: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
MEKTIG FOTBALLAKTØR: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld skjedde det igjen: Etter 3-2-seieren over Sheffield United på Bramall Lane, sto Ole Gunnar Solskjær og snakket om kampen på klingende Kristiansund-dialekt.

Dette har nå skjedd etter to kamper på kort tid. Og det er så du må gni deg øynene: Snakker Manchester United-manageren virkelig norsk?

- Det er en gledelig utvikling. Etter ni måneder i fryseboksen begynner forholdet å bli tint opp igjen, forteller Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Det var i slutten av oktober at Dagbladet serverte nyheten: Noe var ikke som det skulle være mellom Solskjær og den norske rettighetshaveren.

- Det stemmer at Solskjær ikke vil stille til intervju med TV 2s journalister. Dette har vært situasjonen siden mars, fortalte Jansen Hagen.

Årsaken var dekningen av den betente Babacar Sarr-saken. Den tidligere Molde-spilleren ble i mars dømt til å betale 150 000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.

ANKLAGER: Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
ANKLAGER: Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen. I et intervju med TV 2 fortalte kvinnen at hun var skuffet over at Solskjær valgte å stole på Sarr i forkant av rettssaken.

Om boikotten sa Jansen Hagen til Dagbladet 21. oktober:

- Det Solskjær oppgir som årsak er at TV 2 har laget en sak der fornærmede i Babacar Sarr-saken kritiserer at Molde og Solskjær, etter hennes mening, støttet den tiltalte. Solskjær reagerer også på at vi har laget en engelsk versjon av saken på våre nettsider.

Selv om TV 2 har satset tungt med egen reporter i Manchester, har Solskjær ikke villet prate med kanalen på norsk siden mars.

Før i det siste.

- Hva har skjedd?

- Vi har vel uten store fakter, og med tida til hjelp, funnet tilbake til hverandre, og har en grei og profesjonell relasjon, sier Jansen Hagen

SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen. Foto: NTB
SPORTSREDAKTØR: Vegard Jansen Hagen. Foto: NTB Vis mer

- Hvordan kom dette i stand?

- Historien er ikke så superspennende, annet enn at dette var en situasjon egentlig ingen av partene ønsket. Den har vart en stund. Men vi er glade for at dette ser ut til å ha løst seg, og at Ole Gunnar lar seg intervjue av oss på norsk.

- Men, påpeker sportsredaktøren:

- Solskjær har med glimt i øyet sagt at det ikke er sikkert at det blir en vane. Han holder nok fortsatt flere muligheter åpne. Han har en god tone med vår reporter der borte, Per-Atle Karlsen, og det er flott. Så får han heller være forbannet på oss redaktører som har ansvaret for en bredere del av journalistikken vår enn bare å følge Manchester United sportslig.

Storklubben har ikke villet kommentere det som har fortont seg som en betent konflikt, utover et sitat til Dagbladet fra kommunikasjonssjef Karen Shotbolt:

- Ole Gunnar Solskjær har oppfylt alle forpliktelser han har overfor rettighetshaverne.

TREFFSIKKER: Ole Gunnar Solskjær imponerer på trening før sesongstart. Video: Twitter Vis mer

Jansen Hansen letter på sløret.

- Hva skjedde i mars?

- Solskjær ga uttrykk for at han på bakgrunn av TV 2 sin dekning av Babacar Sarr-saken rett og slett følte at han fortjente en unnskyldning. Det gjorde han på grunn av rollen han mente han ble tillagt der.

- Kom dere med den?

- Nei, vi kunne ikke se at det var grunnlag for å gi det. Og det har vi vært tydelige på hele veien: Denne saken har ikke løst seg ved at vi har bedt om unnskyldning. Den har løst seg ved at det har vært en positiv dialog mellom Solskjær og vår reporter i Manchester, Per-Atle Karlsen. På den måten har vi funnet tilbake til en profesjonell relasjon som jeg tror alle parter er tjent med.

- Hvordan har dere opplevd boikotten?

- Vi har vært til stede der han har latt seg intervjue av andre medier, men ikke av TV 2. Det var en situasjon han var tydelig på. Det er hans privilegium. Han velger hvem han vil snakke med på hvilket språk - og til hvilken tid. Det har vi vært nødt til å respektere og forholde oss til. Så skal det sies at vi er glade for at det tilsynelatende har løst seg på en god måte.

VIND I SEILENE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er inne i en god periode i Premier League. Her fra Bramall Lane torsdag kveld. Foto: NTB
VIND I SEILENE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er inne i en god periode i Premier League. Her fra Bramall Lane torsdag kveld. Foto: NTB Vis mer

- Så han er ikke forpliktet til å snakke med dere som rettighetshaver?

- Nei, han er ikke det. Eller du kan si: Det kan hende man kunne laget masse bråk og kommet løpende med en kontrakt i hånda og pekt på noen forpliktelser. Men det er ingen som er tjent med en «rykende pistol» til tinningen for å få til et intervju. Det er ikke ønskelig for Solskjær, det er ikke ønskelig for Manchester United - og det er ikke ønskelig for TV 2.

Jansen Hagen fortsetter:

- Vi hadde en dialog innledningsvis i håp om å få til en dialog, men det viste seg å være vanskelig. Sakte, men sikkert har det gått seg til mellom reporteren vår der borte og Ole Gunnar Solskjær. Han har løst dette på en god og smidig måte. Det skal han ha all honnør for.

- Hva betyr det for TV 2 - som rettighetshaver - at manageren gir intervjuer på norsk?

- Det er viktig. Han er vår største Premier League-stjerne, vårt største trekkplaster. Det er ingen tvil om at et stort publikum setter pris på å høre fra Solskjær på hans eget morsmål. Det gir oss også en mulighet til å stille våre egne spørsmål før og etter kamper - som er viktig. Det føles aldri veldig bra å sette ut den type intervjuvirksomhet til en tredjepart.

Per-Atle Karlsen erstattet Ingrid Halstensen i Manchester. Neste intervjumulighet med manageren er søndag kveld. Da møtes Manchester United og Leeds på Old Trafford klokka 17.30.

PREMIER LEAGUE

Liverpool1384129-1928
Tottenham1374225-1225
Southampton1373325-1824
Leicester1380524-1724
Everton1372423-1823
Manchester U.1272322-1923
Chelsea1364326-1422
West Ham1363421-1621
Manchester C.1255218-1220
Wolverhampton1362513-1720
Aston Villa1161421-1319
Crystal Palace1353519-1818
Leeds1352622-2417
Newcastle1252516-2117
Arsenal1342711-1614
Brighton1325615-2111
Burnley122466-1810
Fulham1323812-229
West Bromwich1314810-267
Sheffield U.1301127-241
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer