- Ga bort en Ferrari

Hysteri rundt Alexander Sørloth i Tyrkia. Alt tyder på at han blir i Tyskland. - Vi ga bort en Ferrari til Leipzig. Men i Leipzig behandler de ham som en vanlig bil, sier klubbpresidenten i Trabzonspor.

I SPANIA: Alexander Sørloth trener med landslaget i Marbella. Foto: Geir Olsen / NTB
I SPANIA: Alexander Sørloth trener med landslaget i Marbella. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

MARBELLA (Dagbladet): På hotellet i Marbella skjer det ikke altfor mye for Alexander Sørloth (25) og fotballandslaget. Gutta trener, spiser og har sosialt samvær på et rolig hotellområde i den spanske feriebyen.

Søndag er det privatlandskamp mot Hellas i Málaga.

Kontrasten er stor til koket på telefonen til Sørloth de siste dagene. Et bilde han la ut fra samlingen på Instagram har fått over 3,5 millioner kommentarer (under).

- Come to Trabzonspor! lyder budskapet i meldingene. Alt er organisert av Trabzonspor-fans som ønsker nordmannen tilbake til klubben. De fikk også tak i telefonnummeret til Sørloth og bombarderte ham med meldinger.

- Nok er nok! skrev nordmannen på Twitter. Nå har han fått nytt nummer og Twitter-meldingen er fjernet. Så da roer det seg kanskje for denne gang.

På spørsmål fra Dagbladet vil ikke Sørloth svare på om det er aktuelt eller uaktuelt å vende tilbake til Trabzonspor, klubben han var i fra 2019 til 2020.

- Jeg vil gjerne snakke om landslaget når jeg er på landslagssamling, sier han.

I OVERSKRIFTENE: Den tyske storavisa Bild skriver at Alexander Sørloth spammes av tyrkiske supportere.
I OVERSKRIFTENE: Den tyske storavisa Bild skriver at Alexander Sørloth spammes av tyrkiske supportere. Vis mer

Aksjonen til Trabzonspor-supporterne skaper overskrifter i Tyrkia, Tyskland og Norge.

- Tyrkiske fans spammer Sørloth, skriver Bild - Tysklands største avis - i papiravisa. Og siterer klubbpresident Ahmet Agaoglu i Trabzonspor:

- Vi ga bort en Ferrari til Leipzig. Men i Leipzig behandler de ham som en vanlig bil.

Saken er den at Sørloth har prestert under forventningene i Bundesliga-klubben. Da drømmeovergangen fra Trabzonspor var klar i fjor høst, håpet mange supportere at de hadde signert en ny Erling Braut Haaland.

Fasiten denne sesongen ble seks mål i alle turneringer. Sesongen før hadde han 33 scoringer for Trabzonspor. I Leipzig har han gått litt inn og ut av laget.

RB LEIPZIG: Alexander Sørloth blir RB Leipzig-spiller. Rødt Kort tar deg gjennom hans tid i Tyrkia - og hva vi kan forvente i Tyskland. Video: Rødt Kort / Andreas Særsland Vis mer

Trabzonspor-president Ahmet Agaoglu uttalte nylig følgende, ifølge nettavisa gazetefutbol:

- Hvis det fortsetter sånn, vil det ødelegge markedsverdien hans. Send Sørloth til oss, så skal vi få ham tilbake til glansdagene. Da han kom til oss fra Crystal Palace (på lån), sa vi at vi kunne få opp markedsverdien. Hvorfor skal ikke det samme kunne skje nå? Leipzig klarer ikke å bruke ham riktig. De behandler en Ferrari som en vanlig bil.

Sørloth trives i utgangspunktet best som midtspiss. I Leipzig er han ofte blitt trukket ut på høyre kant. Alt tyder likevel på at han er innstilt på å plukke opp hansken.

Trener Julian Nagelsmann har gått til Bayern München. Jesse Marsch har kommet fra Red Bull Salzburg. Dermed snus kortstokken på nytt.

Pappa Gøran Sørloth har fått med seg aksjonen til Trabzonspor-fansen, men strør salt i såret til fanatikerne:

- Det er ikke der han har tankene sine for øyeblikket. Først skal han spille landskamp. Så skal han tilbake til Leipzig og vise at dette var en mellomsesong. 2021/2022 skal bli en toppsesong.

Men senior - den tidligere Rosenborg-giganten - understreker:

- Noen ønsker å fortelle at Alexander er særdeles velkommen tilbake. Det er ikke noe verre enn det. Og det er hyggelig. Han var der i bare én sesong. Han har virkelig slått rot i noen, både på og utenfor banen.

PAPPA: Gøran Sørloth. Foto: Ole Martin Wold
PAPPA: Gøran Sørloth. Foto: Ole Martin Wold Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg blir stolt og glad når jeg ser det. Det er ikke noen tvil om hvordan han har oppført seg. Med tanke på antall mål, har han vært en stjerne. Men Alexander har også vært Alexander. Det tror jeg de setter umåtelig stor pris på.

Sørloth leverte en OK forestilling da Norge slo Luxembourg 1-0 onsdag. Etterpå fikk han flere Tyrkia-spørsmål, men nå vil han legge ballen død.

- Jeg vil ikke kaste mer bensin på bålet, sier han.

Fokuset er på landslaget, deretter blir det ferie.

- Vi må bygge videre på det vi har startet. Vi må bygge relasjoner innad i laget og finne de riktige konstellasjonene. Så tar vi hver seier som en bonus, sier Sørloth.

September er da det virkelig smeller. Da kommer Nederland til Ullevaal i VM-kvaliken.

- Jeg foretrekker heller at det er forventninger enn at det ikke er forventninger. Da blir det blest rundt landslaget, sier Sørloth, som forhåpentligvis er godt i gang med sesongen til september-alvoret.

VM-KVALIK

Tyrkia321010-57
Nederland320111-46
Montenegro32016-36
Norge32014-36
Latvia30124-71
Gibraltar30031-140
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer