-  Ga bort gullsjansen

Lillestrøms storscorer Arild Sundgot mener ærligheten til Ole Martin Årst ødela gullsjansen for Tromsø IL.

I mandagens toppkamp lot Tromsø-spiss Ole Martin Årst være «å gå for straffespark» da han helt klart ble felt innenfor 16-meteren av VIF-backen David Brocken midtveis i første omgang. På det tidspunktet ledet Tromsø 1- 0. Dommeren dømte ikke straffespark, og kampen endte til slutt 1- 1. Dermed fikk Rosenborg et pusterom på tabelltoppen. Lillestrøm-spiss Arild Sundgot så selv kampen, og han er ikke i tvil.

- Jeg tror Tromsø tapte sjansen til å ta igjen Rosenborg i kampen mot Vålerenga siden de ikke fikk det første straffesparket. Det var helt klart straffespark til Årst, sier Arild Sundgot til Dagbladet.

Ville falt

I Dagbladet på onsdag fortalte Årst at han aldri vil brøle til seg straffespark på fotballbanen. Sundgot mener det hjelper å spille med når du blir felt innenfor 16-meteren.

- Hadde jeg vært Ole Martin Årst ville jeg ha kastet meg, og ikke prøvd å holde meg på beina. Du får oftere straffe hvis du faller og spiller litt ekstra med. Sånn er det bare, sier Sundgot som er nummer to på toppscorerlista i Tippeligaen med 14 mål.

Lyn-kaptein Øyvind Leonhardsen mener Årst bør skifte strategi.

- Jeg skjønner at Årst er irritert over å bli straffet for å være ærlig, men blir han tatt, bør han falle, sier Leonhardsen.

Fredrikstads svenske angriper Markus Ringberg er enig.

- Skriker du ekstra godt, reagerer også dommeren, sier Ringberg.

Stabæk-midtstopper André Muri oppfatter Ole Martin Årst som en meget ærlig spiller, og skjønner godt at han ikke vil bedrive skuespill ute på gressmatta.

- Det har alltid vært slik at folk filmer til seg straffespark. Det er vanvittig irriterende, sier Muri.

- Ingen ukultur

Ole Martin Årst rettet også en pekefinger mot fotballspillere som filmet til seg straffespark. Øyvind Leonhardsen er uenig med Årst at det finnes en slik ukultur i norsk fotball.

- Det er det ikke. Men vi følger nok utviklingen andre steder og lærer derfra, sier Leonhardsen som mener Branns Paul Scharner filmet seg til et straffespark i oppgjøret mellom Brann og Lyn sist tippeligarunde.

INGEN DE NIRO: Tromsøs toppscorer Ole Martin Årst.