Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga Chelsea juling

Sander Berge og Sheffield United knuste Chelsea, og ga Ole Gunnar Solskjær en hjelpende hånd.

HERJET: Sheffield United hadde full kontroll på Chelsea. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Sheffield United hadde full kontroll på Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det meste går Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds vei for tiden, selv når laget ikke spiller. Lørdag fikk Chelsea stryk med 0-3 av Sheffield United.

Sander Berge og Sheffield-klubben satte klubbrekord med storseieren.

Chelsea kan dermed bli passert på tabellen både av Leicester (møter Bournemouth lørdag) og Manchester United (møter Southampton mandag). London-laget vil da ligge på femteplassen som det mandag avgjøres om vil gi mesterligaplass, dersom Manchester Citys anke blir avvist av Idrettens voldgiftsrett.

Neste søndag venter storoppgjøret Manchester United-Chelsea, før Chelsea skal måle krefter med seriemester Liverpool. Dersom det skal bli spenning der må blåtrøyene heve seg kraftig fra prestasjonen de leverte lørdag.

McGoldrick-dobbel

For det var et overraskende tamt Chelsea-lag som møtte opp i bortekampen mot Berge og co. Chelsea hadde ballen nesten hele kampen (74 prosent ballbesittelse), men skapte nesten ingenting fremover på banen. I stedet ble det mye trilling på tvers og bakover på banen.

Samtidig var Sheffield United, ett av seriens beste defensive lag, effektive i angrep. David McGoldrick har bommet og bommet som Sheffield-spiss, men mot Chelsea fikk han både sitt første og andre mål i Premier League.

Det skjedde etter 42 skudd og 1615 minutter på banen, ifølge Opta. Det første målet var av den enkle sorten, da han fra fem meter satte inn en retur fra Kepa. Sander Berge var involvert og vant ballen på Chelseas 16-metersstrek før målet.

Oliver McBurnie satte inn 2-0 etter en halvtime, mens McGoldrick spikret igjen kisten med 3-0 etter 77 minutter.

Fire strake

Det er første gang Sheffield United vinner fire strake hjemmekamper i Premier League. Måten det skjedde på bør være ekstra gledelig for alle de som på grunn av koronarestriksjonene ikke fikk vært på Bramall Lane lørdag.

Serietreer Chelsea ble nemlig spilt av banen. Frank Lampard så mer og mer bekymret ut på trenerbenken, mens han fikk se sitt lag gjennomføre en svak bortekamp.

Sheffield United klatret opp på sjetteplassen med seieren, og er bare seks poeng bak Chelsea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!