Ga ekspertene hakeslepp før OL. Nå imponerer hun igjen

Vant Grand Prix i Kina.

FORTSETTER Å IMPONERE: Julia Lipnitskaia ble hun den første tenåringen i moderne tid til å vinne gull i kunstløp-OL. I Grand Prix-konkurransen Kina Cup imponerte hun igjen fredag. Foto: AFP PHOTO
FORTSETTER Å IMPONERE: Julia Lipnitskaia ble hun den første tenåringen i moderne tid til å vinne gull i kunstløp-OL. I Grand Prix-konkurransen Kina Cup imponerte hun igjen fredag. Foto: AFP PHOTOVis mer

Tenåringen Julia Lipnitskaia fra Russland åpnet glimrende og var et klart lyspunkt da Grand Prix-konkurransen Kina Cup i kunstløpet åpnet fredag.

Hun tok ledelsen i kvinneklassen etter et strålende kortløp, der dommerne premierte henne med 69,56 poeng. Bare noen måneder etter at hun ble det første tenåringen i moderne tid til å vinne gull i kunstløp-OL, slo hun til med flere tripler og svært vanskelige hopp.

16-åringen imponerte virkelig.

- Jeg har vært nervøs på trening før denne konkurransen som nesten føltes som om den var min aller første. Derfor er jeg svært fornøyd med det jeg har fått til her, sa hun etter kortprogrammet, der hun var helt suveren.

Lagvenninnen Elizaveta Tuktamysjeva ligger på annenplass etter første øvelse, og også hun skal ha all ære av å ha gjennomført et sterkt og godt program.

Kina Cup i kunstløp fortsetter for fullt lørdag og avsluttes søndag.

(NTB)