Ga hint på direkten

Clas Brede Bråthen (52) om framtida til Alexander Stöckl (47): - Det er mitt ansvar. Og det tror jeg går bra.

NY LANDSLAGSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Javad Parsa / NTB
NY LANDSLAGSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): En stor brikke falt på plass i Hopp-Norge i går, da Clas Brede Bråthen gikk fra stillingen som sportssjef til landslagssjef. Konflikten med Norges Skiforbund er over. Nå kan arbeidet med de andre brikkene starte.

Hva skjer med Alexander Stöckl? Han har vært landslagstrener siden 2011, men til våren går kontrakten ut. Han har uttrykt at han synes situasjonen er «ubehagelig».

Bråthen hadde knapt vært i den nye stillingen før han kom med en «erklæring» på direkten overfor Dagbladet:

- Det er mitt ansvar. Og det tror jeg går bra, sier han om Stöckls framtid.

PÅ UTGÅENDE KONTRAKTER: Kontraktene til Christian Meyer (t.v.) og Alexander Stöckl går ut neste vår. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PÅ UTGÅENDE KONTRAKTER: Kontraktene til Christian Meyer (t.v.) og Alexander Stöckl går ut neste vår. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Jeg har en veldig god dialog med Alexander. Det samme har jeg med Christian Meyer (landslagstrener for kvinnene) og Magnus Brevig (Sports Science). Jeg opplever at vi er en gjeng som fortsatt ønsker å jobbe sammen, sier Bråthen.

- Det samme gjelder de andre ansatte i hopp. Vi er ekstremt godt fornøyd med gruppa vi får lov til å jobbe sammen med.

Også kontrakten til Meyer går ut etter sesongen. Brevig har allerede en kontrakt fram til 2023.

I konflikten mellom Bråthen og skiforbundet var det en stund frykt for at hele det sportslige apparatet kunne forsvinne. Både Stöckl og Meyer ville telle på knappene dersom Bråthen forsvant.

Nå tyder alt på at alle forlenger, noe som i utgangspunktet vil si fireårskontrakter. Stillingen som sportssjef lyses ut. Dette er en jobb med administrative oppgaver, noe Bråthen erkjenner at han er fornøyd med å slippe.

- Nå kan jeg bruke mer tid i hoppbakkene. Alle som kjenner meg, vet at det er der jeg er på mitt beste, påpeker han.

Også stillingen som markedssjef etter Bjørn Einar Romøren skal besettes. Der er det allerede en prosess i gang, får Dagbladet opplyst.

Hopperne får nå en jobb med å gjenopprette tilliten til sponsorer og partnere, slik at finansieringen rundt satsingen går i orden.

- Jeg tror alle er enige om at vi burde ha funnet en løsning tidligere, sier skipresident Erik Røste til Dagbladet.

- Men nå er vi her vi er. Og jeg er veldig glad for det. Når jeg ser Clas Brede her i dag (etter pressekonferansen torsdag) - med et ærlig engasjement som alltid - så viser det at vi sannsynligvis har tatt en riktig beslutning.

KONFLIKTEN OVER: Clas Brede Bråthen (t.v.) og skipresident Erik Røste (t.h.) snakker med pressen etter at personalkonflikten offisielt er gravlagt. Foto: Javad Parsa / NTB
KONFLIKTEN OVER: Clas Brede Bråthen (t.v.) og skipresident Erik Røste (t.h.) snakker med pressen etter at personalkonflikten offisielt er gravlagt. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

- Vi er alle fornøyd med å ha fått til en løsning i saken, forteller generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

- Vi har forsøkt dette flere ganger tidligere, sett fra vårt ståsted. Vi er veldig godt fornøyd med at vi nå kan se framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer